Likaiset ikkunat ilahduttavat – Huhtikuu haaste

Joko, joko pian! Malttamattomana sitä jo odottaa, kevättä. Päivät alkavat pidentyä ja yht’äkkiä sitä huomaa, että on vielä valoisaa kun pääsee töistä kotiin. Auringonpaisteen paljastamat kodin likaiset ikkunat ja pölykerrokset eivät tietenkään ole merkki siivoustarpeesta vaan puutarhaihmistä ilahduttava kevään merkki!

Sain Arjen Karusellissa blogin Hannalta kivan keväisen haasteen.

Tässä haasteen säännöt.

1.  Tee postaus ja kerro mistä haasteen sait.
2.  Kerro huhtikuusi viisi tärkeintä kevään merkkiä jotka ilahduttavat sinun sieluasi voimakkaammin. Etelärannikolla kevät on jo maaliskuussa ja pohjoisessa toukokuussa. Muokkaa haasteen kuukausi sinun kevääksesi. Huhtikuu on tässä vain keskiverto.
3.  Laita haaste kiertämään haastamalla kolme blogia mukaan.

Sielua sykähdyttävien kevään merkkien keksiminen ei ole kovin vaikea tehtävä kevätihmiselle. Merkkien rajaaminen viiteen onkin jo haastavampi homma.

1. Oikeastaan likaiset ikkunat ilahduttavat minua jo paljon ennen huhtikuuta, mutta en millään malta olla listaamatta sitä yhdeksi minulle tärkeimmäksi kevään merkiksi.

2. Itsestäänselvä ja ehdottamasti tärkein merkki ovat ensimmäiset maasta nousevat vihreät. En tiedä montaakaan yhtä kaunista asiaa kuin mustasta maasta läpi lehtikerroksen puskeva pieni vihreä piippa. Hentoa lumikelloa on ihan pakko kyykistyä katsomaan ihan läheltä, kuin pientä ihmettä. Keväällä rikkaruohotkin saavat osakseen ihastelua. Alkukeväällä mukulaleinikki ja kiurunkannuskin saavat olla hetken aikaa puutarhan kuningattaria.

3. Jossain vaiheessa kesää kärpäset alkavat ärsyttämään. Kevään ensimmäinen kärpänen on kuitenkin kuin kauan odotettu vieras, jolle tekisi mieli järjestää pienet juhlat tai pitää vähintäänkin iloinen tervetuliaispuhe. Voi miten ihanaa onkaan kun perhoset, mötiäiset, muurahaiset, hämähäkit, siirat ja muut pikkuötökät palaavat puutarhaan!

4. Teiden hiekkojen puhdistus ei ensi ajattelemalta ole kovin sielua sykähdyttävää, paitsi jos sitä pitää varmana merkkinä siitä, että kesä on jo tosi lähellä.

5. Keväällä taimimyymälöihin ja kauppoihin ilmestyvät pienet orvokit ovat vastustamattomia. Orvokkeja, narsisseja ja helmililjoja pitää saada ruukkuihin pihalle, vaikka yöt olisivat vielä reilusti pakkasen puolella.

Tällä kertaa haastan mukaan innostumaan kevään merkeistä kolme siirtolapuutarhuria:

Javis

Astiafriikki

Suvi mökillä

Kevät on pian täällä!

14 vastausta artikkeliin “Likaiset ikkunat ilahduttavat – Huhtikuu haaste”

 1. Ompa Ihanat laatikkoistutukset. Sinulla on esikkoa näköjään myös joukossa kiva juttu. Hyvää alkavaa viikkoa.

 2. Tosi viehättävä tuo helmililja-orvokki-istutus! Taidanpa plagioida…😉

  1. Ole hyvä! Taidan laittaa samanlaisen tänäkin keväänä pikkuikkunalle. Helmililjoja ja orvokkeja oli edullisesti viime keväänä Turtolan Citymarketin yhteydessä olevalla Honkasen puutarhalla.

 3. Oi! Pää täyttyy puutarhaunelmista.😊 Sinun inspiroimanasi aloin selailla Pinterestistä erilaisia laatikkoistutuksia. Sieltä löytyy valtavasti ideoita.

  1. Pinterest on aivan ihana! Pitäisikin jo suunnitella ikkunanaluslaatikoita kesäksi. ☺️Pelargonioita taas tietenkin, mutta jotain muutakin. Taidanpa minäkin vähän selailla laatikkoistutuksia Pinterestistä. 😁

 4. Mulle lähettivät Honkasen puutarhalta jonakin vuonna joulukorttina suklaalevyn kiitoksena hyvästä asiakkuudesta. Se oli aivan tavattoman somaa!!! Olin tainnut kantaa sinne muutaman euron!😂 Ala-Orvolan myymälässä siinä just ennen Citymarkettia on myös tosi hyvät orvokit ja samettiruusut.

 5. Älä ihmettele kun poistuin lukijoistasi. Blogger ei ole suostunut näyttämään uusia postauksiasi. Yritin poistaa vanhat tiedot ja laittaa uudet. Ei auttanut. Yritin vaikka mitä muutakin. Nyt päätin odottaa parempaa hetkeä 😉 Ehkä se huomenna toimii 😮

  1. Kiitos tiedosta Pauliina. 🙂

   Minulla on ollut ongelmia tuon bloggerin lukija -widgetin kanssa. Blogini on WordPress pohjainen ja tuo blogger lukija -widget toimii siksi huonosti. Se ei enää näytä blogini syötteitä oikein. 🙁 Olen harkinnut widgetin poistamista, mutta se olisi vähän harmillista kun niin moni käyttää juurikin bloggeria. Täytyy vielä koittaa korjausta, ja jos ei onnistu niin sitten poistaa se kokonaan. Onneksi on blogit.fi, sieltä monesti piipahdan sinunkin blogiisi. 🙂

 6. Kiitos! 🙂 Ei millään malttaisi odottaa kevättä. Tällä viikolla kuukausi vaihtuu jo helmikuuksi ja sen jälkeen on maaliskuu. Sehän on jo melkein kevät, eikös! 😉

 7. Voi ihanuus millaisia istutuksia ja niin upeat kuvat! Kyllä vaan on mukava nähdä noita kevään merkkejä ja niitä on kovasti odotettu..jopa niitä kärpäsiä:) Mukavaa alkanutta kevättä <3

Kommenttisi piristävät päivääni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kuvan suurin sallittu koko: 1 Mt. Sallitut liitetyypit: kuvatiedosto. Drop files here