Hakiparvekkeita ja keijupuutarhoja – Terveisiä Supermessuilta!

Puutarhaharrastajat ovat päässeet messuilemaan jo ainakin Helsingissä, Turussa ja Seinäjoella. Nyt viikonloppuna olivat vuorossa Tampereen Supermessut. Supermessut kokoavat yhteen puutarhamessujen lisäksi kotimaanmatkailun, käsitöiden, keräilyn ja musiikkiaarteiden näytteilleasettajia.

Oma messupäiväni olikin vähän tavanomaista jännittävämpi, sillä lupauduin Tampereen Puutarhaseuran DIY Keijupuutarhapajan apuohjaajaksi. Ja voi että miten kivoja keijutuoleja, aitoja ja portteja näppärissä käsissä syntyikään! Puutarhaseura piti messuilla päivittäin maksuttomia DIY pajoja. Keijupuutarhan lisäksi messuvieraat pääsivät askartelemaan hammastahnakoristeltuja lyhtyjä ja koulimaan pikkuisia taimia. Kirjoittelen keijupuutarhapajasta vielä oman pienen postauksenkin.

Ihana keijutuoli shampanjapullon korkista. Aidat on tehty jäätelötikuista. Nämä kauniit keijupuutarhan somisteet valmistuivat Tampereen puutarhaseuran DIY pajaan osallistuneitten äidin ja tyttären yhteistyönä. <3

Messujen puutarhanäytteilleasettajien tarjonta oli aika tavanomainen ja tuttu edellisiltä vuosilta: grillejä, puutarhakalusteita, puutarhakoneita, pelargoneja, pioneja ja puutarhahanskoja. Paljon oli melko löyhästi puutarhaan- ja pihaan liittyviä juttujakin taas esillä. Toki näitäkin mukaan mahtuu, kunhan pääpaino pysyy puutarhassa.

Kokedamoja oli esillä useammallakin osastolla. Nämä yleiskoristelualueella olevat kokedamat taisivat olla Tamperelaisen kukkakauppa Opuntian tekemiä.
Pionien Koti on varmasti yksi odotetuimpia näytteilleasettajia puutarhamessuilla.
Mehikasveja ja pelargoneja.
Suomen niittysiemenellä oli monenlaisiin paikkoihin sopivia niittyseoksia myynnissä.

Harmi, että monella pienemmällä puutarha-alan yrittäjällä, oma puutarhaverkkopuotini mukaanlukien, ei ole resursseja lähteä mukaan näille suuremmille messuille. Tästä syystä olinkin tosi iloinen Tamperelaisen Omatarhurin Popup-kaupasta. Mielestäni oli mainio idea yhdistää useampi yrittäjä saman osaston alle. Messuvieras sai kerätä tuotteita osastolta ja maksaa ne yhdelle kassalle. Helppoa ja mukavaa sekä asiakkaalle, että näytteilleasettajille!

Erityisen ilahduttavaa oli nähdä omatarhurin Popupissa mukana kaksi NY yritystä. NY- Vuosi yrittäjänä ohjelmassa opiskelijat voivat perustaa ihan oikean toimivan yrityksen. Popupissa olivat mukana Sammalsoppi NY kokedamoja tekemässä sekä Luonnotar kosmetiikka NY esittelemässä käsintehtyä kehäkukkavoidetta.

HAKI-telineparvekkeet olivat näyttävän näköinen rakennelma. Tämän telineen toisellakin puolella oli parvekkeita.
Yläkerran parvekkeella taitaa olla juhlat tulossa.
Terassipihalla kasvatetaan pikkuisia puitakin.

messujen yleiskoristelut olivat tänä vuonna varsin onnistuneet. Keltainen kuubalaishenkinen puutarhahuone ihastutti pirtein värein ja hauskoin ideoin. Messuille oli myös rakennettu HAKI-telineiden tasoille parvekkeita. Jokaisella parvekkeella oli oma teemansa ja lattiatasossa oli tietenkin terassipihat. Rakennelma oli tosi näyttävä ja mielenkiintoinen, mutta ylemmät parvekkeet olivat vähän huonosti nähtävissä.

Kaunis yksityiskohta yleiskoristeluista.
Ihana tapetti ja turkoosi hylly yleiskoristelualueen puutarhahuoneessa.
Nuo myyrähanskat näyttävät aika pelottavilta suloisten keijujen ja ihanan värisen kehäkukkavoiteen rinnalla. 🙂

Ostin messuilta ainoastaan Luonnotar kehäkukkavoiteen ja käsityömessuosastolta Gepetton suloiset vanerikeijut. Gepetto on muuten Suomalainen yritys ja tekee tuotteet tässä ihan Tampereen kupeessa Kangasalla.

Herra Puutarhurin Maja löysi netistä kuvan tuollaisista myyrähanskoista jo jokin aika sitten. Messuilla ihmettelimme niitä Hanska Heikin osastolla. Palattuani kierrokselta Puutarhaseuran osastolle kuulin, että hanskakauppias oli tuonut muutaman parin myyräkäsineitä seuran jäsenille testattavaksi. Sain yhden parin hanskoja kokeiluun. Hauska nähdä ovatko nämä käytössä kuinka kätevät.

Maltoin mieleni enkä ostanut vielä lainkaan kukkia. Sisällä ei ole niille paikkaa ja pihalla eivät vielä pärjää. Voisikohan kesäkuulle saada taimi- ja kukkamessut?

Mukavaa viikkoa!

 

16 vastausta artikkeliin “Hakiparvekkeita ja keijupuutarhoja – Terveisiä Supermessuilta!”

 1. Tampereen messuille en tänä vuonna päässytkään sattuneista syistä, mutta kiitos kun pääsin kuvakierrokselle kanssasi. Se minua ihmetyttää niin Tampereella kuin Turussakin, miksi nuo parvekkeet ovat tuolla korkeuksissa – Tukholmassa ne on rakennettu ihan lattiatasoon ja silloin niitä pääsee ihastelemaan paljon paremmin ja hankkimaan niistä vinkkejä. Tuo popup olikin mainio idea! Niittysiemen on minunkin suosikkistandi aina messuilla. Täytynee mennä tutustumaan myös sinun kauppaasi, sitä en aiemmin ollutkaan huomannut!

  1. Näyttävän näköinen parvekerakennelma, mutta huonosti tosiaan näkyi yläparvekkeiden yksityiskohdat. Olisi hienoa päästä Tukholman messuille, ehkä ensi keväänä! Niittysiemenellä on kivasti erilaisia seoksia. Luulen, että heiltä saisi tarvittaessa myös neuvoja oman niityn perustamiseen. Tervetuloa tutustumaan puotiini. 🙂

 2. Ahlmanin puutarhuriopiskelijoiden NY-yritys Sammalsoppi kiittää maininnasta. Oli todellakin hienoa päästä mukaan messuille, josta saimme hyvää palautetta, uusia kontakteja sekä kokemusta 😊

  1. Olipas kiva, että löysitte blogiini! Teillä onkin tosi kiva yritys. Olen mielenkiinnolla seurannut matkaanne Instagramissa ja Facebookissa. Paljon onnea ja menestystä teille myös tulevaisuudessa. 🙂

  1. Nuo Keijupuutarhat ovat tosi ihania. 🙂 Heti lähtisin vaikkapa kesäkuun alkupuolella järjestettäville kukkamessuille puutarhaideoita metsästämään ja taimiostoksia tekemään!

 3. Keijukaispuutarhat ovat parhautta! Teimme omamme pari vuotta sitten, ja olen iloinnut siitä kovasti. 🙂 Mitään huonekaluja tms. en ole tosin vielä askarrellut, lähinnä vain rakentanut maisemaan. 😀

  Hauskat noi myyrähanskat. Odotan innolla tietoa, ovatko ne toimineet käytössä. 😀

  Puutarhamessut tuppaavat tosiaan olemaan taimien ja etenkin kesäkukkien ostamisen kannalta vähän turhan aikaisin. Onneksi toukokuun lopulla on Uudenkaupungin Minifarmi- & Kukkamessut, joilta voi ostaa taimia juuri oikeaan aikaan kesän kynnyksellä. 🙂

 4. Keijupuutarhat on tosi kivoja! Tykkään nukkekodeistakin, niissä on samaa viehätystä molemmissa. Myyrähanskoissa mietityttää se saako niillä tehtyä muuta kuin kaivettua, vai ovatko liian kömpelöt.

  Tuosta Uudenkaupungin tapahtumasta en ole kuullutkaan. Mikseipä sitä voisi lähteä vähän kauemmaskin messuille. Matkaanhan voisi yhdistää jotain muutakin nähtävää. 🙂

 5. Kiva messupostaus ja voi miten hienoja onkaan nuo keijusomisteet:)♥  On kyllä kiva kun kevät oikein todenteolla alkaa ja päästään taas ihastelmaan kaikkea kaunista:) Leppoisaa keskiviikko iltaa♥

Kommenttisi piristävät päivääni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kuvan suurin sallittu koko: 1 Mt. Sallitut liitetyypit: kuvatiedosto. Drop files here