Keltainen matto ja värikäs sipulimatto kevääksi

Nekalan siirtolapuutarhan vieressä on pieni Vinninpuistikko. Pitkänmallisen puistikon läpi kulkee kiva kiemurtelava polku. Puiston laidalla kasvavat haavat olivat pudottaneet lehtensä maahan kauniiksi keltaiseksi matoksi. Tästä näystä oli pakko napata kuva mennessämme majalle. Syksyisen hetken kauneuden täydensi puissa jäljellä olevien haavanlehtien rauhoittava havina.

Kukkasipulien istutus.
Näillä mennään!

Ensi kevään värikästä mattoa varten istutin vihdoin kukkasipulit. Tai osa jäi vielä istuttamatta puutarhurin väsähtämisen vuoksi. Onneksi ensi viikollakin vielä ehtii istutuspuuhiin.

Majan oven viereen köynnössäleikön päähän istutettiin iso ryhmä oransseja ja punaisia tulppaaneja. Sisääntulopolun varteen istutettiin lisää pinkkejä ja valkoisia tulppaaneja ja tienviereen violetteja ja pinkkejä tulppaaneja sekä monenlaisia pikkusipuleita. Narsissit, kurjenmiekat ja syysleimut ovat vielä istuttamatta. Värilajitelmien kruunuvuokot istutan vasta ensi keväänä.

Prismasta löytyi kukkasipuleista edulliset ja mielenkiintoiset värilajitelmat. Jännä nähdä mitä näistä nousee.

Laitoin viime keväänä Ihana alkukesä ja ihanat tulppaanit -postaukseen itselleni syksyä varten muistiin muutaman asian:

 • Katsele puutarhasta jo nyt sopivia paikkoja tulppaaneille
 • Osta varmoja Darwin tulppaaneja (kukkivat vuosi vuoden jälkeen)
 • Istuta tiheäksi ryhmäksi
 • Valitse 1-3 väriä ryhmään
 • Laita useampi ryhmä eri puolille puutarhaa
 • Lisää hiekkaa savisen mullan joukkoon
 • Istuta lyhytikäisempiä tulppaaneja paikkaan, johon on helppo istuttaa joka vuosi lisää

 

No miten meni, tuliko opittua aiemmasta? Kyllä ja ei. Sipuleiden paikat menivät taas tyylillä: sipulipussin kanssa puutarhaan ja arvotaan sopivat paikat. Hiekkaakaan en muistanut hankkia. Darwin tulppaaneita tuli ostettua useampaakin väriä ja kaikki sipulit istutettiin tiheisiin ryhmiin väriteemoittain. Sipuleita istutin nyt vain muutamaan paikkaan, koska en halunnut niitä ensi kesänä puutarhassa alkavan isomman myllerryksen jalkoihin.

Värikästä viikkoa!

6 vastausta artikkeliin “Keltainen matto ja värikäs sipulimatto kevääksi”

 1. No on sinulla keväällä odotettavissa kukkaloistoa. Hyvää alkavaa viikkoa.

 2. Ihana kevään väriloisto tulossa <3 Toivotaan, ettei tämä jatkuva märkyys tee pahaa. Vähän itseäni hirvittää nämä kelit. Olipas kiva lukea Sinun postaus. Ollut jo ihan ikävä <3 Mukavaa uutta viikkoa!

  1. Olipas kiva kuulla, että olet kaivannut. <3 Muutama viime viikko on ollut aivan liian kiirusta aikaa ja blogi on vähän joutunut odottelemaan huomiotaan. 🙂 Kivaa alkanutta viikkoa myös sinulle!

 3. Oi, miten ihana väriloisto. Sain itse siivottua syksyn jälkiä pihassa ja leikkasin joitain kukkia alas. Mietin, voisiko vielä onnistuvasti istutella sipuleita. Heittäydyin kuitenkin jouluvalojen / kuusien virittelyyn ja aloin pakkailla joululahjoja 😀

  1. Vau, sinähän olet aikaisessa joululahjojen kanssa. Näinhän se tietysti pitäisikin tehdä, eikä sitten kauheassa stressissä viimeisenä päivänä. 🙂 Olen siinä käsityksessä, että sipuleita voi istuttaa vielä aika myöhäänkin.

Kommenttisi piristävät päivääni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kuvan suurin sallittu koko: 1 Mt. Sallitut liitetyypit: kuvatiedosto. Drop files here