Mitä lahjaksi äidille? – 5+2 kivaa lahjaideaa

Äidin lahja on monelle tärkeä hankinta, mutta sopivan lahjan keksiminen saattaa olla vaikeaa. Mitä ostaa äidille jolla on jo kaikkea? Muistamisessa ajatus on tärkein ja lahja ei tietenkään ole pakollinen hankinta, mutta usein haluamme ilahduttaa läheisiämme jollain mukavalla konkreettisella asialla. Helpottaakseni tehtävääsi keräsin 5 + 2 kivaa lahjaideaa äidille.

1. Invase kukkatuki Aalto maljakkoon

Invase kukkatuki  on ollut vuodesta toiseen yksi suosituin hankinta äitienpäivälahjaksi. Aaltomaljakon omistava äiti tai anoppi ilahtuu takuulla tästä erikoisesta ja kätevästä lahjasta. Akryylimuovista valmistettu kokoontaittuva maljakkotuki on nerokas keksintö. Sen ansiosta maljakkoon on helppo asetella kukkia ja aaltomaljakkoa tulee käytettyä aiempaa useammin.

Kukkatuki sopii isoon 16 cm korkeaan aaltomaljakkoon. Tämä koko on yleisin aaltomaljakko. Tukea voi käyttää myös muissa maljakoissa. Jos äitisi pitää kukka-asetelmien teosta, katso myös perinteiset kukkasiilit ja muut tuotteet kukka-asetelmien tekoon.

2. Tiilimuotti

Jos äitisi pitää rustiikkisista ja vanhoista asioista voi vanha tiilimuotti olla hänelle juuri oikea lahja! Jokainen yksilö on uniikki ja viehättävän persoonallinen, ihan samoin kuin kaikki äidit.

Voit kerätä tiilimuottiin pieniä omaa äitiäsi ilahduttavia asioita. Tässä muutama idea:

  • Täytä tiilimuotti hemmottelutarvikkeilla kuten kasvonaamio, hyvän tuoksuinen saippua ja jalkakylpysuola
  • Istuta tiilimuottiin kauden kukkia, muista vuorata se ensin muovilla
  • Laita muottiin mukava kirja ja kaunis kahvikuppi
  • Kerää tiilimuottiin äidin lempiherkkuja tai leivo itse vaikkapa pikkuleipiä

3. Kasvoruukku

Neito kasvoruukusta saat upean ja erilaisen lahjan äidille! Voit laittaa ruukkuun valmiiksi kauniin kasvin. Ruukkuun sopivat huonekasvit, kukat ja yrtit. Jos haluat jotain todella mieleenpainuvaa, vie ruukku kukkakauppaan, jossa floristi taikoo neidolle hiuksiksi tai kukkaseppeleeksi kauniin kukka-asetelman. Mikään ei estä sinua tekemästä ruukkuun asetelmaa ihan itse. Aseta ruukkuun oasis sieni ja pistele siihen leikkokukkia, oksia tai luonnonkukkia makusi mukaan.

Ruukkuja on saatavana kaksi eri kokoa: 27 cm korkea ja 21 cm korkea ruukku. Ruukut on valmistettu betonista, joten niitä voi käyttää myös ulkona.

4. Lungo kastelukannu

Lungo kastelukannu on myös kestosuosikki äidin lahjaksi. Kahvipannun muotoinen kastelukannu onkin monen puutarhanhoitoa harrastavan äidin lahjatoivelistalla. Näitä kauniita kastelukannuja löytyy kahdessa koossa ja neljässä värissä. Isompi 12 litrainen kannu sopii puutarhaan, lavaviljelmien kasteluun ja kasvihuoneeseen. Pienempi 8 litrainen toimii hyvin terassilla, parvekkeella, ruukkupuutarhassa ja isojen huonekasvien kastelussa.

5. Neulahuovutus askartelupaketti

Tekeminen on aina mukava lahja. Skotlannissa valmistetut Crafty Kit Companyn neulahuovutuspaketit sisältävät tarvikkeet ja kuvalliset ohjeet neulahuovutetun eläimen tai neulahuovutetun taulun tekemiseen. Olemme suomentaneet kaikkien pakettien ohjeet. Paketteja löytyy sekä aloittelijoille että jo hieman neulahuovutusta harrastaneille. Tästä saattaa alkaa jopa uusi harrastus!

Kettu neulahuovutuspaketti on hieman haastavampi ja se sopii käsitöitä harrastavalle tai neulahuovutusta jo hieman kokeilleelle.

Siili sopii ensimmäistä kertaa neulahuovutusta kokeilevalle. Paketti sisältää tarvikkeet ja kuvalliset ohjeet siilin tekemiseen.

extra vinkki: kortti

Tämä vinkki voi kuulostaa tylsältä, mutta on usein hyvin mieluinen muistaminen. Paras kortti on sellainen, jossa on jokin ajatus takana. Se voi olla valmiiksi ostettu kortti, jonka kuva tai teksti sopivat juuri äidille tai itse tehty kortti, johon on nähty aikaa ja vaivaa. Käytä mielikuvitusta ja rakkautta myös kortin tervehdyksen kirjoittamiseen.Pieni kasviaiheinen kielo sisustus juliste.

Jos et pääse itse viemään korttia sen lähettäminen tavallisella postilla on jo iloinen yllätys itsessään. Kortin voit tehdä myös sähköisenä tai videotervehdyksenä. Hauska yllätys voisi olla myös itse tehty äitienpäivä tai synttärilehti äidille. Lehteen voi tehdä vaikka pieniä artikkeleita yhteisistä menneistä mukavista tapahtumista, ristikon, kivoja kauden mukaisia askarteluvinkkejä ja koota muutamia kauniita runoja.

extra vinkki: yhteistä aikaa

Tämä on ehkä kaikkein toivotuin lahja! Yhteinen kiireetön aika voi olla kaikkein paras lahja. Mieti mistä sinun äitisi pitää tai millaisia haaveita hänellä on. Kun olet keksinyt vastauksen, pohdi miten voisit toteuttaa haaveen. Sen voi tehdä ihan pienesti tai jättiyllätyksenä, riippuen ihan siitä miten paljon aikaa ja muita resursseja sinulla on käytettävissä. Joka tapauksessa lahja on varmasti ilahduttava!

Tässä muutama vinkki yhteiseen tekemiseen:

  • Tee äidin kanssa kirppiskiertue. Voitte halutessanne miettiä sille jonkin teeman ja budjetin ja tehdä mukavia löytöjä sen pohjalta.
  • Viettäkää kahvihetki äidin mielen mukaan. Se voi olla vaikka hienot leivoskahvit, kahvit vanhan opiskelukaupungin kahvilassa, torikahvit aamuvarhaisella tai termarikahvit puistossa.
  • Tehkää jotain arkista kuten ikkunanpesu yhdessä. Työn ohessa on mukava rupatella ja lopuksi ihailla työn tulosta yhdessä.
  • Tarjoudu äidille puutarha-apulaiseksi. Työ voi olla jonkin uuden istutusalueen tai kasvin istutusta tai ihan mitä tahansa puutarhahommaa missä äitisi tarvitsee apua. Anna äidin päättää.
  • Menkää yhdessä jollekkin kurssille. Kurssi voi olla kädentaitoihin liittyvä tai vaikka kielikurssi.

Jos et löytänyt mieleistä lahjaideaa näistä vinkeistä, kurkkaa löytyisikö se Puutarhurin Majan koko valikoimasta:
https://puutarhurinmaja.fi/tuote-osasto/_kaikki/

1 vastaus artikkeliin “Mitä lahjaksi äidille? – 5+2 kivaa lahjaideaa”

Kommenttisi piristävät päivääni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kuvan suurin sallittu koko: 1 Mt. Sallitut liitetyypit: kuvatiedosto. Drop files here