Vaaleanpunaiset lasit voi jättää kotiin (ja arvonta muistutus)

Siirtolapuutarhamökilläni ei tarvita syyskuussakaan vaaleanpunaisia laseja, sillä pinkkien ja vaaleanpunaisten kukkien kukinta senkun jatkuu! Majan ikkunoiden alla laatikoissa olevat pelargoniat ovat kukkineet koko loppukesän ylenpalttisesti. Mietin laittaisinko ensi kesänä ikkunoiden alle useamman laatikon rinnakkain siten, että koko ikkunan leveydeltä olisi kukkia. Polkupenkissä kukkivat vaaleanpunaiset syysleimut. Kosmoskukkia on useammassakin paikassa pinkin, vaaleanpunaisen ja valkoisen väreissä.

Tämän kesän uudet ihastukset ovat olleet kesämalvikki ja erilaiset unikot. Unikot ovat jo kukkineet ja jäljellä ovat vain kauniit siemenkodat. Kesämalvikki sen sijaan kukkii juuri nyt isossa ruukussa sisääntulopolun päässä. Olen ihan höpsönä näihin vaaleanpunaisiin kukkiin. Onneksi en sentään maalannut majaa vaaleanpunaiseksi. Olen ollut tosi tyytyväinen tähän valitsemaamme ruskeaan väriin. Se sopii hienosti taustaksi kaikille kukille ja kasveille.

Siirtolapuutarhamökki syyskesällä.
Polkupenkissä kukkivat syysleimut. Kuvan oikeasta laidasta kurkistaa rungolliseksi kasvatettu syyshortensia.
Pelargoniat ruskean puutarhurin majan ikkunalla.
Puutarhurin oma kesämaja.
Pieni siirtolapuutarhamökki.
Etupihalla vähän rönsyilee.
Kosmoskukkia.
Ihanat kosmoskukat!
Pelargonioita ja lyhtyjä.
Vanha saunanpenkki toimii lyhtyjen ja kattiloissa kasvavien pelargonien alustana.
Kesämalvikki.
Tänä kesänä kylvökokeilussa oli ensimmäsitä kertaa kesämalvikkia. Luulenpa, että me näemme myös ensikesänä!
Kesämalvikkia ruukussa.
Kesämalvikki kukkii aika myöhään. Kylvin siemenet pihalle suoraan isoon ruukkuun.

Sade jatkuu, mutta ei anneta sen häiritä. Nyt on hyvä hetki tarttua vaikkapa johonkin puutarhakirjaan. Yhden ihanan puutarhakirjan arvontaan ehtii vielä osallistua sunnuntai iltaan asti. Leppoisaa viikonloppua!

10 vastausta artikkeliin “Vaaleanpunaiset lasit voi jättää kotiin (ja arvonta muistutus)”

  1. Kotiniemen siirtolapuutarhassa Lahdessa on samoilla sävyillä kukitettu piha; ihastuin siihen valtavasti! Nyt olen meillekkin tuota pinkkiä lähtenyt haalimaan. 🙂

    1. Viherpeukaloiden ”purppurailta” kukkapenkistä tekemäsi postaus olikin muuten juuri se blogipostaus, jonka johdosta löysin blogisi ensimmäisen kerran! 😀 Siinä on ihanat pinkit ja violetit kukat. Mielenkiinnolla odotan penkkisi kuulumisia myös ensi kesänä. Täytyy harkita tilaamista, jos sitä tulee keväällä myyntiin.

  2. Värillä ei ole väliä, kunhan on vaaleanpunainen <3 Ihania!

  3. Vaaleanpunainen on kyllä suloinen väri 🙂 Meilläkin on nyt kukassa vaaleanpunaiset syysleimut, ja niitä on tullut lisättyä moneen kohtaan vuosien varrella. Syyskuu on vielä niin ihanaa kukka-aikaa!

  4. Olen laiska lukemaan toisten blogeja, mutta nyt oli taas sen aika 😀  Ihania nuo vanhat kattilat, voisi käydä tutkimassa vähän metallinkeräyslaatikoita kattiloiden toivossa ;D Ja sitten siitä mainitsemastasi mangoldista, en ollut koskaan ennen edes kuullut siitä. Perehdyin siihen jo hieman ja menee kyllä kokeiluun ensi kesänä!

    1. Kiva kun tulit vierailulle! Nuo kattilat tulivat minulle mökkikaupan mukana. Eilen katselin Nekalan kierrätyskeskuksesta alumiinikattiloita, mutta eihän siellä ollut. Tuo metallinkeräysastia onkin hyvä vinkki! Pitää varmaan mennä itsekkin kaivelemaan. 😀 Hierojaltani kuulin viime kesänä tuosta mangoldista ja se on kyllä ihan huippu kasvi.

Kommenttisi piristävät päivääni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kuvan suurin sallittu koko: 1 Mt. Sallitut liitetyypit: kuvatiedosto. Drop files here