Päivä Puutarhassa -tapahtuma Litukan siirtolapuutarhassa

Litukan siirtolapuutarhan päivä puutarhassa tapahtuma.

Kuluuhan se päivä puutarhassa kivasti omallakin markilla, mutta kun on mahdollisuus päästä näkemään muiden puutarhahöperöiden tiluksia ei sitä voi tietenkään ohittaa. Viime sunnuntaina Litukan siirtolapuutarhan “Päivä Puutarhassa” -tapahtumassa pääsivät kaikki halukkaat tutustumaan siirtolapuutarhapalstoihin ja herkuttelemaan pop up -ravintoloissa. Monella palstalla oli myös kirpputori ja yhdellä palstalla jopa pop up -valokuvaamo!

Litukan siirtolapuutarha on yksi Tampereen neljästä siirtolapuutarhasta. Se sijaitsee Kalevan ja Kaupin kaupunginosissa kävelymatkan päässä Tampereen keskustasta. Paikan päälle oli saapunut mukavasti vierailijoita. Onneksi kuitenkin yksi tänä kesänä turhankin usein kyläillyt vieras puuttui joukosta, sade nimittäin.

Puutarhapäivän ohjelmaa.
Aktiiviset siirtolapuutarhurit olivat järjestäneet tapahtumaan monenlaista ohjelmaa.
Siirtolapuutarhan kapeat tiet.
Puutarhojen vehreys tulvii kapeille sorakujille. Siirtolapuutarhassa kuljeskellessa on helppo unohtaa, että ollaan ihan vilkkaasti liikennöidyn tien ja keskusta-alueen tuntumassa.
Kierrätyspuutarha, pelargoniat sinkkisessä vesiastiassa.
Iltakävelyllä voi poimia monenlaisia ideoita omaan puutarhaan.
Ritarinkannuksia, jaloangervoja ja pensashanhikki.
Ritarinkannuksia, jaloangervoja ja pensashanhikki.
Sininen siirtolapuutarhamökki.
Litukan siirtolapuutarha on kaikkien kaupunkilaisten käytettävissä virkistysalueena. Mökkiläisten yksityisyyttä täytyy tietysti kunnioittaa ja kenenkään pihaan ei saa mennä ilman lupaa.
Taulu puutarhaan.
Mahtava idea! Tämä taulu muuttuu vuodenaikojen mukaan.
Lohikeittoa.
Pop up -ravintolan lohikeitto.
Tällä kertaa kirppislöydöt olivat aika maltilliset.

Pop up ravintoloita oli monella palstalla ja olisi tietenkin tehnyt mieli kokeilla niistä jokaista. Valitsimme ravintolan, jossa oli tarjolla vähän ruokaisamman kuuloisia annoksia. Herra Puutarhurin Maja söi lohikeiton ja minä otin kanasalaatin. Samalta palstalta löysin majalle kivan keittiöpyyhkeen. Pyyhkeen yläosassa on tarranauhalla avattava kuja, josta pyyhkeen voi kiinnittää vaikka uunin kahvaan. Ostin myös muutaman vanhan Viherpihalehden. Varmaan olen nämäkin joskus jo lukenut, mutta lehdistä ja kirjoista löytää aina jotain uutta jokaisella lukukerralla.

Kurpitsantaimia.
Kurpitsat tai kesäkurpitsat oli istutettu vanhan puuceen raunioihin.

Vessojen oviin oli laitettu hauskat kyltit. Kyltin toisella puolella luki “Ny on sun vuoros” ja toisella “Orota että mää pääse ulos”. Vessojen vieressä oli betoniallas, johon oli istutettu kurpitsoja. Ajattelin sen olevan jonkin vanhan rakennuksen kivijalka. Herra Puutarhurin Maja hoksasi, että siinähän on luultavasti vanhan puuceen rauniot ja kurpitsat kasvavat vanhan vessan kohdalla.

Pallo-ohdake.
Ihania pallo-ohdakkeita. Näissä on aika paljon samaa näköä laukkojen kanssa.

Päivän paras kohde ansaitseekin ihan oman postauksensa. Pääsin tutustumaan satumaiseen kierrätyshenkiseen puutarhaan. Vierailua täydensivät mökin omistajan ihastuttavat tarinat.

Puutarhaminiatyyrit.
Seuraavassa postauksessa saatte nähdä ja kuulla hieman lisää tästä satumaisesta puutarhasta.

Oletteko te käyneet koskaan siirtolapuutarhassa? Hyvää elokuun viimeistä kokonaista viikkoa!

14 vastausta artikkeliin “Päivä Puutarhassa -tapahtuma Litukan siirtolapuutarhassa”

  1. Niin olikin! 🙂 Oli tosi mukava katsella puutarhoja ja jutella harrastajien kanssa. Kiva, että tällaisia tapahtumia järjestetään ja puutarhojen omistajat viitsivät avata puutarhansa vieraiden ihasteltavaksi.

 1. Kyllä olen käynyt monestikin. Mieheni siskolla on Litukalla palsta. Nyt en ollut paikalla.

  1. Kiva blogikirjoitus ja mukavaa muistelua! Siirtolapuutarhapalstoille oli ennen valmiit istutussuunnitelmat. Niistä perintönä ovat tosiaan ne suorat istutusrivitkin, joista blogissasikin kirjoitit.

 2. Varmasti kiva tapahtuma. Itse en ole koskaan vieraillut kyseisissä paikoissa.

 3. Kannattaa käydä vaikka iltakävelyllä ihastelemassa siirtolapuutarha-alueen tunnelmaa, jos läheltäsi sellainen löytyy. Itse kävin ensimmäisen kerran siirtolapuutarhassa vuonna 2015 ja sain heti niin kovan mökkikuumeen, että oma pieni maja oli hankittava jo samana syksynä. 😀

 4. Sinulla onkin ollut mukava vierailu. Meillä Joensuussa on kaksi siirtolapuutarhaa, joissa molemmissa vierailen muutaman kerran kesässä. Ihania paikkoja! – Blogissani on kahden puutarhakirjan arvonta, käyhän kurkkaamassa. Mukavaa viikonloppua!

  1. Samaa mieltä, ovat ihania paikkoja! Täytyykin alkaa käydä tutustumassa myös muiden kaupunkien siirtolapuutarhoihin. Voi miten kiva arvonta, kävin osallistumassa. 🙂

 5. Olen aikoinani käynyt siirtolapuutarhassa monena kesänä, edesmennyt sukulainen omisti siellä mökin. Alueissa on oma viehättävä tunnelmansa, minkä tekee pieni kompakti piha ja mökki. Jos en asuisi omakotitalossa, voisin harkitan siirtolapuutarhamökin hankkimista :).

 6. Siirtolapuutarhamökki sopiikin hyvin meille kerrostaloasujille. Ihanaa kun pääsee omalle pihalle puuhastelemaan, mutta esimerkiksi talvella ei tarvitse huolehtia lumitöistä. 🙂

Kommenttisi piristävät päivääni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kuvan suurin sallittu koko: 1 Mt. Sallitut liitetyypit: kuvatiedosto. Drop files here