Pieni lukunurkkaus Cottagecore tyylillä

Kukkakuoseja, luonnonmateriaaleja, kauniisti kuluneita pintoja, kiireetöntä puuhastelua ja puutarhanhoitoa, leipomuksia ja käsitöitä. Cottagecore on ihanaa ja yksinkertaisen kaunista eloa! Cottagecoren voisi vapaasti suomentaa mökkityyliksi. Toki mökkityyli ei kuulosta läheskään yhtä viehättävältä kuin Cottagecore.

Puutarhahaaveilujeni kohteena on jo pitkään ollut englantilainen Cottage Garden tyylinen puutarha. Cottagecore vie tuon puutarhatyylin vielä hieman pidemmälle sisustukseen ja ihan kokonaiseksi elämäntavaksi. Cottagecore kuvaa hyvin myös Puutarhurin Majan ajatusta ja arvoja. Puutarhurin Majahan on saanut inspiraationsa pienestä siirtolapuutarhamökistä, jonka omistin aiemmin.

Harvoin koko sisustus on yhtä tiettyä tyyliä, vaan kerroksellinen yhdistelmä ja usein jonkinlainen kompromissikin asukkaiden yhteisestä mausta ja elämäntyylistä. Erilaisia sisustustyylejä on kuitenkin kiva käyttää inspiraation lähteenä. Tätä juttua varten sisustin Puutarhurin Majan verkkokaupan tuotteilla pienen Cottagecore tyylisen lukunurkkauksen toimistooni.

Tanskalaisen Ib Laursenin tikkitäkit sopivat tyyliin täydellisesti. Näitä täkkejä tulee uudet kuosit pari kertaa vuodessa. Olen ihastellut miten hienosti malliston uudet ja vanhat täkit sopivat aina kuvioiltaan yhteen, vaikka ne ovatkin usein ihan erilaisia! 130 x 180 cm kokoiset peitot ovat monikäyttöisä ja niitä voi käyttää torkkupeittoina, sohvanpäällisinä tai vaikka keinutuolinmattona kuten tässä.

Kirjat ja lukeminen kuuluvat tietysti cottagecore tyyliin. Kauniit kirjat saavat olla esillä osana sisustusta rennosti pinoissa tai kirjahyllyyn erilaisten tyyliin sopivien koristeiden kanssa aseteltuina. Nämä kasvikirjojen näköiset kirjat ovat oikeasti laatikoita! Kirjalaatikkoon piiloutuvat vaikkapa kaukosäätimet tai laturit.

Kuvassa alempana oleva Botany kirjalaatikko on 2 eri kokoisen laatikon setti. Ylempänä olevassa saniaiskuvioisessa kirjalaatikossa on kauniit vanhansävyiset värit.

Rustiikkisen näköinen Neito kasvoruukku sopii ruukuksi huonekasveille ja kukille tai hieman erikoisemmaksi säilytyspurkiksi vaikkapa siveltimille. Näitä löytyy kahta kokoa, tässä pienempi Neito ja saatavana on myös isompi 27 cm korkea kasvoruukku. Kukat saavat olla isossa osassa. Niitä tuodaan maljakon lisäksi tekstiileihin, astioihin ja koristeisiin.

Mökkityyliin sopivat belgialaiset gobeliinityynyt on tehty perinteisellä jacquard -kudontatekniikalla. Kuviot eivät ole painettuja vaan ne muodustuvat erivärisistä kude- ja loimilangoista. Nämä ovat tosi upeita! Tässä tyylissä saa yhdistää rohkeasti eri kuoseja ja kuvioita. Tähänkin voisi kettu tyynyn kaveriksi yhdistää vielä vaikka ruudullista tweed-kuosia eikä olisi yhtään liikaa.

Huonekalutkin saavat olla elämää nähneitä ja eriparisia. Tyyliin sopivat aidot puuhuonekalut ja rottinki. Seinille voi ripustaa esimerkiksi ristipisto- ja kanavatöitä, kukkamaalauksia ja kasvitauluja. Näitä voi löytää yllättävän edullisesti myös kierrätyskeskuksista ja kirpputoreilta.

Tässä oli omia ajatuksiani cottagecore tyylistä, toivottavasti sait inspiraatiota omaan sisustukseesi!

Kommenttisi piristävät päivääni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kuvan suurin sallittu koko: 1 Mt. Sallitut liitetyypit: kuvatiedosto. Drop files here