Kylvöjä keskellä kesää – Grobiootti taimimulta

Pääsiäisruohoa keskellä kesää? Ei sentään. Vaikka pääkuvaa katsoessa voisi kyllä luulla, että olen iloisesti sekaisin vuodenajoista. Tässä kasvaa kauransiemenistä kasvatettua kissaruohoa. Berner GreenCare lahjoitti kaikille Nekalan siirtolapuutarhureille kokeiltavaksi kaksi pussia luomu GroBiootti taimimultaa.

Jotenkin sitä ajattelee, että taimikasvatukset kuuluvat vain kevääseen. Kesän siemenkylvöt tehdään enemminkin suoraan kasvupaikalle pihalle. Hetken aikaa minulla löikin tyhjää miettiessä, että mitäs tällä mullalla tekisi keskellä kesää? Mutta alkoihan niitä ideoita löytyä, kun mietti vähän pidempään. Oikeastaan kesä on varsin mainiota aikaa tehdä kylvökokeiluja sisälläkin. Pöydät ja ikkunalaudat ovat tyhjentyneet kevään taimipurkeista ja luonnonvaloa tulvii ikkunoista.

Meidän kissat tykkää kaupan vihannesosastolta löytyvästä vehnänorasruohosta. Lupasinkin kissoille, että nyt kasvatan itse kissanruohoa kauransiemenistä. Olen jo jonkin aikaa halunnut kokeilla myös Micro Leafien kasvatusta. Nyt kun sopivaa multaakin oli valmiina oli vihdoin hyvä aika kokeilla. Hankin jokin aika sitten käytettynä Terveelliset ja maistuvat miniversot kirjankin.

Tämän hauskan videon innoittamana kokeilin kylvää myös mansikan siemeniä.  Olisi mukava kokeilla myös perennojen pistokaslisäystä. Tuleeko teille mieleen muuta mitä voisi kylvää perinteisen kylvökauden ulkopuolella?

GreenCare Grobiootti taimimulta.
Nekalan siirtolapuutarhurit saivat kaksi pussia GroBiootti taimimultaa kokeiltavaksi.

GreenCaren verkkosivuilla kehotetaan paljon lupaavasti ”Istuta ihmemultaan!” GreenCare Grobiootti -hyötymikrobeja sisältävä multa parantaa ravinteiden saatavuutta kasvualustasta. Hyötymikrobit lisäävät myös kasvin vastuskykyä esimerkiksi vanhan ruukun tai siemenen mukana siirtyviä haitallisia mikrobeja vastaan. Grobioottihan on siis pahiksia vastaan taisteleva hyvismikrobi! Ei hullumpaa.

Nelson Garden MicroLeaf ja minikasvihuone.
Helinäkin tykkää hankkimistani kylvötarvikkeista. Varsinkin nimitikut ovat Helskin mielestä ihania.
Pienoiskasvihuone Microleafien kasvatus.
Kylvin kurkkuyrtin siemeniä pienoiskasvihuoneeseen.
Micro leafien kasvatusta.
Olipas se helppoa. Sato oli valmis noin viikon kuluttua kylvöstä. Täytyy ehdottomasti kokeilla myös muita MicroLeafeja.
Kurkkuyrtin taimia.
Syötävän suloisia kurkkuyrtin taimia. Ja syötäväksihän ne on tarkoitettukkin.
Kissanruoho kauran siemenistä.
Kissoille lupasin kasvattaa ruohoa. Ja sehän maistui!
Kissanruohon kasvatus.
Kylvin kauransiemenet GroBioottimullalla täytettyihin kuituruukkuihin.
Kauransiemeniä kissanruohon kasvatusta varten.
Siemeniä kannattaa laittaa aika tiheästi.
Kissanruohoa.
Lopuksi peitin siemenet ohuella multakerroksella ja kastelin suihkepullolla. Molemmat kissaneidit saivat omat purkit.
Kissoille itse kasvatettua ruohoa.
Vielä ei näy vihreää Helinän ruohopurkista.
Kissa syö ruohoa.
Ruohot saivat kasvaa noin viikon Ikeasta hankkimassani kasvihuoneessa. Mutta nyt on valmista ja herkuttelu voi alkaa!
Kissa syö kissanruohoa.
Hupsista keikkaa! Seuraavalla kerralla täytyy kylvää ruohot vähän tukevampiin purkkeihin.

Kylvökseni itivät hienosti. Täytyy ottaa GroBiootti taimimulta ensi kevään taimikasvatuksessa oikein kunnolla kokeiluun. Mukavaa, että tätä multaa myydään monenkokoisissa pusseissa. Ikkunalautapuutarhurille riittää mainiosti pienin 5 litran pussi, mutta suurempia määriä taimia kasvattavalle isoin pussikoko 40 litraakaan ei ole varmasti liikaa.

8 vastausta artikkeliin “Kylvöjä keskellä kesää – Grobiootti taimimulta”

 1. Voi miten ihanat kissat sinulla! Suloisen rapsuteltavia ja kauniita 😀 Herkullista vihreää kissat saivat ja kaikkea kivaa vielä voi kylvää niin syötäväksi kuin silmäniloksi, perennoiden siemenkylvökin on vallan suositeltavaa 😀

  1. Onhan nuo meidän kissaneidit vallan ihania! Ruoho maistuu hyvin ja voisi sitä vehnänorastakin vielä kokeilla kasvattaa. Siemenistä asti en ole vielä ikinä kokeillutkaan perennoja kasvattaa. Täytyy varmaan ottaa joku helppo kokeiluun aluksi. 🙂

 2. Hei, kiva kun poikkesit blogissani ja kommentoitkin sitä. Lapsuudessani (ennen 50-lukua) ukillani tai perheelläni oli palsta Nekalan vanhalla puolella. Myöhemmin perheelläni oli mökki Litukalla. Nykyään Nekalassa on vielä parilla sukulaisella mökit uudella puolella, yksi myi omansa. Eli tuttuja paikkoja ja asioita. Puutarhablogini: http://www.mummukanjutustelua.blogspot.fi

  1. Puutarhablogisi puolella kävinkin katselemassa vanhoja kuvia siirtolapuutarhasta. Mukavia juttuja kirjoittelet! Omalle palstalleni mökki on rakennettu vasta vuonna 1990, mutta palsta on ollut viljelykäytössä jo ennen sitä.

 3. Voi miten ihania kissaneitejä♥ ja kiva että saivat ruohoherkkuja:) Tuo Ikean kasvihuone näytti myös kivalta.. Kasvien kasvattelu on kyllä hurjan mukavaa hommaa, jännää myös, päivittäin täytyy tarkkailla onko kasvua tullut:) Ihanaa kesäiltaa sinne ja rapsutuksia neideille♥

  1. Voi kiitos! Neidit ovatkin kovin persoja rapsutuksille. 🙂 Ikean kasvihuone on ollut kiva. Kylvökset saavat olla rauhassa kissoilta ja onhan se aika nättikin. Voi olla, että hankin vielä toisenkin kevään kylvöjä varten.

 4. Joitakin perennoja ja kaksivuotisia kukkia ( esim. harjaneilikkaa) voi ainakin vielä kylvää, ja tietenkin noita kaikkia syötäviä versoja. Mukava blogi sinulla. Oikein raikas ulkoasu. Liityinpä lukijaksi oitis. 🙂

  1. Kiitos! Ulkoasua on tarkoitus muuttaa pikkuisen aina jokaiseen vuodenaikaan sopivaksi. Syksyllä on tulossa vähän lämpimämpiä sävyjä. Pitäisikin ottaa selvää mitä puutarhani kukista voisi lisätä siemenistä tai pistokkaista. Olisi tosi hauska kasvattaa niitä itse.

Kommenttisi piristävät päivääni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kuvan suurin sallittu koko: 1 Mt. Sallitut liitetyypit: kuvatiedosto. Drop files here