Nytkö se iski? Tulppaanimania!

Sähköpostilaatikkooni kolahti viherpeukaloiden uutiskirje ja nyt on melko selvää, että minuun on iskenyt tulppaanimania! Syksyn sipulikukat ja tulppaanit ovat toki olleet mielessä jo jonkin aikaa, mutta nyt rysähti kunnolla. Kevät ja kevätkukat on mun juttu!

Viherpeukaloiden väki on osannut valita hulluuteen asti houkuttelevat sipulimixit tähän tarjoukseen! Vai mitä sanotte Pinkit mixistä: kerrottuja Angelique ja Diandra -tulppaaneja, Don Quichotte -tulppaaneja ja pinkkiä septemberglut -syysleimua? Tai lilat mixistä, jossa on Saigon -tulppaanien lisäksi Purple Lady -puuliljoja, Powder Puff -laukkoja ja jalokurjenpolvia. Ja näitä raikastamaan sopisi tietenkin valkoinen mix.

Ja yksi paketti laatua kohden on ihan varmasti liian vähän, ainakin kaksi pitäisi olla. Ehkä kolme. Apua! Kuinka monta sipulia jaksan istuttaa palstan kovahkoon savensekaiseen maahan? Onko 200 liikaa vai onko se sittenkään edes tarpeeksi?

Onko teidän sähköpostilaatikko kolissut tänään ja iskikö joku mixeistä erityisesti? Ja vielä yksi kysymys: montako sipulia sinun puutarhassasi piilotetaan tänä syksynä? Minä yritän vähän rauhoittua ja laitan vasta sitten tilauksen menemään. 🙂 Mukavaa sunnuntain jatkoa!

12 vastausta artikkeliin “Nytkö se iski? Tulppaanimania!”

 1. Kyllä noita sipuleita taitaa olla hankittuna muutamia satoja jo… Ja jos aleista vielä tekee löytöjä, niin määrä kasvaa. Mie asun lähellä viherpeukaloita ja käydäänki siel Taikan kanssa melkolailla joka viikko pyörimässä ja tekemässä löytöjä 😀

  1. Saat keväällä nauttia ihanasta kukkamerestä! Voi miten ihanaa asua tuollaisen paikan vieressä. En ole ikinä käynyt myymälässä paikan päällä. Oli muuten lähellä, että tämänpäiväinen mania olisi jäänyt kokematta. 😀 Viherpeukaloiden uutiskirje oli mennyt sähköpostini tarjous -kansioon, ja sattumalta sen vilkaisin tänään läpi.

 2. Minä en ole vielä oikeastaan edes tajunnut, että sipuleita pitäisi pian alkaa jemmata. Parvekepuutarha toki asettaa vähän erilaiset puitteet sipulikukkien kasvattamiselle, joten sen kanssa ei vielä ole kiire… 😀

  1. Istuttamisella ei onneksi ole vielä kiire. 🙂 Mattimyöhäiset saattavat tehdä alennuslöytöjäkin. Ostin viime vuoden loppusyksyllä taloyhtiömme pihaan Tokmannin viimeisiä tulppaaneja tosi halvalla.  En olekkaan kokeillut kasvattaa sipulikukkia parvekkeella. Pitääkö ruukut suojata jotenkin pakkasilta?

 3. Minä en istuta tänä vuonna kuin muutaman sipulin. Mutta kiva katsella sitten keväällä teidän kaikkien jotka olette istuttaneet ja ajatella voi lempo olisiko minunkin pitänyt. Hyvää alkavaa viikkoa.

  1. Varo vaan, keväällä saattaa tosiaan iskeä tulppaanikateus. 😀 Minulla oli tänä keväänä tosi vähän tulppaaneja ja nyt meinaan laittaa enemmän. Aion ostaa erikoisempien lisäksi myös pitkäikäisempiä Darwin -tulppaaneita. Toivon, että niistä olisi iloa moneksi vuodeksi.

   1. Muutama sata sipulia hankittu, vasta osa liljoista ja kääpiökurjenmiekoista ja laukoista istutettu. Tulppaanit ja liljat menevät joko rappausverkkohäkkiin maahan tai rei´itettyihin ämpäreihin, muuten katoavat myyrien suihin. Ja joka syksy sama tuska minne saan kaikki hamstraamani sipulit mahtumaan 🙂

 4. Satoja liljoja, laukkoja, tulppaaneja ja kurjenmiekkoja, kuulostaa mahtavalta! Tuo ämpärikikka voisi olla hyvä savimaahan istutettaessa vaikka myyriä ei olisikaan. Tulppaanit voisi istuttaa hyvään hiekansekaiseen multaan vaikka pöydän päällä ja sitten kaivaa ämpäri maahan. Ehkä kokeilen jollekkin erälle tuota. Kiitos vinkistä. 🙂

 5. Oli tosi kiva kun löysin tänne sinun kivaan blogiisi sitä kautta kun olit liittynyt blogini lukijaksi. Olet lämpimästi tervetullut! En tiennyt tällaisen blogin olemassaolosta mitään. Täällä näyttää tosi mukavalta! Itse olen siirtolapuutarhojen suuri ihailija, vaikka itsellä onkin aivan toisenlainen puutarha.

  Hyvää syksyn jatkoa teille kaikille!

  1. Mukavaa, että tulit vastavierailulle, Pauliina! Löysin blogisi blogit.fi:n kautta ja aion kyllä vastaisuudessakin seurata sitä. 🙂 Oma blogini on ihan vihreä vielä, vasta kesäkuussa aloitin kirjoittamisen. Kiva kuulla, että tykkäät siirtolapuutarhoista. Puutarhoissa niiden erilaisuus onkin niin hienoa.

 6. Tekisi mieli sanoa, että onneksi en tajua kukkasista juuri mitän, mutta samaan hengenvetoon tulppaanit vähän kiinnostelee! Pitää miettiä löytyisikö jostain pihanreunasta sipuleille sopiva paikka. Jos kokeilisi muutaman!

  1. Laita ihmeessä muutama tulppaani! Vaikka ihan tieteellisen kokeilun hengessä. 🙂 Yhdestä pussistakin saat jo kivan ryhmän, kun istutat ne melko tiiviisti. Darwin tulppaanit kukkivat yleensä hyvin useampanakin vuonna ja eivät vaadi sen kummempaa hoitoakaan.

Kommenttisi piristävät päivääni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kuvan suurin sallittu koko: 1 Mt. Sallitut liitetyypit: kuvatiedosto. Drop files here