Tulivuoren juurella

Hups! Edellisestä postauksesta onkin kulunut jo kokonaiset kaksi viikkoa. Vietimme talvilomaviikon Teneriffalla Puerto de la Cruzissa. Teneriffa on suurin kanariansaarista ja asukasluvultaan kaikista suurin Espanjan saarista. Saarella on Espanjan korkein vuori, 3718 m korkea tulivuori Teide.

Teneriffasta tulee ehkä ensimmäisenä mieleen turistien kansoittama rantalomakohde, mutta saari on paljon muutakin. Huikean hienot maisemat vaihtelevat valtavasti ihan lyhyelläkin matkalla. Terassimaisiksi perustettujen viini- ja banaaniviljelmien vehreästä laaksosta siirrytään komean mäntymetsän kautta aavikkomaisiin tulivuorimaisemiin. Pilvien yläpuolella laavakivien täyttämällä Teiden rinteellä ei ole kovinkaan vaikea kuvitella olevansa kuussa!

Valmiina matkaan!
Kolibrikukka / paratiisilinnunkukka.
Pongauskohteena olivat värikkäät kukat ja ovet.

 Myös Teneriffalla on nyt talvi. Lomallemme sattui kuulemma huonoin sää vähään aikaan. Paikalliset olivat kyllä tyytyväisiä sateeseen pitkän kuivan jakson päätteeksi. Onneksi emme ole kumpikaan rantaihmisiä, joten huono sää ei pilannut lomaa sen kummemmin. Vuodenaika ei tietenkään ollut paras puutarhamatkaajalle, mutta monenlaisia kauniita kasveja tuli silti nähtyä.  Erilaisia köynnöksiä oli käytetty paljon aitojen ja porttien sekä pergoloiden verhona.

Otimme opastetun kiertomatkan Teidelle ja matkaan kuului myös viinimaistajaiset. Viinitilan kellarissa oli idyllinen ja hämyinen tunnelma. Seinälle oli kerätty koristeeksi vanhoja viinipulloja. Viineihin liittyen minua jäi ihmetyttämään paikallinen tapa tarjota myös punaviini jääkaappikylmänä. Hotellin läheisestä kaupasta sai muuten ihan juotavaa (viiniasiantuntijoille suotakoon oikeus olla eri mieltä) Spar-merkin punaviiniä litran pahvitölkissä alle eurolla! Pirkka-viinejä odotellessa!

Tapaamme käydä matkoillamme paikallisissa eläintarhoissa. Teneriffan Loro Parque on yksi hienoimmin hoidetuista eläintarhoista. Eläimiä ei ole mitenkään erityisen paljon (lukuunottamatta papukaijoja), mutta puisto ja eläinten tilat on todella hienosti rakennettuja. Pingviinejä ja eläinnäytöksiä ei kannata missata!

Olisi varmaan aika jännittävää asua tulivuoren juurella. Tulivuori Teide on purkautunut viimeksi vuonna 1909 ja se on yksi purkausten varalta tarkemmin seurattavista tulivuorista. Maisemat tulivuoren läheisyydessä ovat huikaisevan hienot! Oppaamme kertoi, että Teiden maisemissa on kuvattu useita elokuvia ja sarjoja, jotka sijoittuvat kuuhun. Ja kevään tullen aavikko kuulemma puhkeaa kukkaan!

Vierailimme myös kasvitieteellisessä puutarhassa ja orkideapuutarhassa. Niistä on tulossa myöhemmin omat postauksensa.

Loppuun vielä pakollinen lomaselfie. 🙂 Hola amigos!

 

12 vastausta artikkeliin “Tulivuoren juurella”

 1. Olipa kiva katsella lomakuviasi. Kukat virkistävät kuvien muodossakin.

   1. Ihania kukkia, niistä olen eniten kiinnostunut. Tulee niin mieleen siskojen maisemat Israelissa, juuri samoja kasveja ihailen siellä. Tosi upea tuo oranssikukkainen tulitrumpetti ja sen alapuolella koiso, sitä kasvaa siskoni pihalla. Matkakuumetta pukkaa!

    1. Olipas kiva kuulla näiden kukkien nimiä! Mietinkin mikä tuo kaunis oranssi köynnös on. Se on siis tulitrumpetti. Kiitos tunnistuksesta. 🙂 Matkakuume on krooninen myös minulla.

  1. Kuvamatkailukin on kivaa. Olen vähän huono muistamaan kuvauksen matkoilla. Keskityn aina niin näkemiseen ja kokemiseen, että kuvaus jää vähemmälle. Tältä reissulta kuvia kertyikin yllättävän paljon kännykkäkameraan. Oikeaa kameraa en ottanut edes mukaan.

 2. Moi! Kerran olen käynyt Teneriffalla ja nää kukat on niin upeita. Muutaman kerran olen vieraillut Madeiralla ja aina vaan nuo kukat saavat mielen riemuitsemaan. Viime syksyllä ostin sitten Kolibrikukan juurakon ja istutin sen syyskuun lopulla. Jotain pientä alkaa tapahtua ja olen nyt ekan kerran lannoittanut sen. Pitää varmaan vaihtaa kukka isompaan ruukkuun tässä vähän myöhemmin keväällä.

 3. Voi miten jännittävää seurata kolibrikukan kasvua! Toivottavasti saat sen kasvamaan ja kukkimaan. Kukka on kyllä huikean kaunis. Olipas kiva, että olit lisännyt kuvan kommenttisi!

Kommenttisi piristävät päivääni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kuvan suurin sallittu koko: 1 Mt. Sallitut liitetyypit: kuvatiedosto. Drop files here