Kurkkujen kuulumisia

Kasvihuonekurkku Euphya (kuvassa vasemmalla) on tehnyt jo monta kurkkua. Eilen saimme vihdoinkin maistaa myös Tasty Greeniä (kuvassa oikealla). Molemmat kurkut kasvavat samassa kasvusäkissä lasitetulla parvekkeellamme. Tasty Green on kasvanut huomattavasti hitaammin, kuin Euphya. Tasty Greenissä on valtavasti kukkia, paljon enemmän kuin kaverillaan.

Euphyan maku on hyvä. Parempi ja makeampi kuin kaupan kurkut. Mutta Tasty Greenin maku ei ollut kovin ”tasty”. Kurkku maistui samalta kuin kaupan ulkomaiset kurkut talvella -ei miltään. Ensi vuodelle jatkoon menee ehdottomasti Euphya.

Kasvihuonekurkun kasvatus lasitetulla parvekkeella.
Puutarhuri Sanna neuvoi facebook sivuillaan poistamaan tomaattien lisäksi myös kurkuista alimmaisia lehtiä. Kasvusto tuulettuu ja kurkut saavat valoa.
Kasvihuonekurkku.
Eipä taida olla EU-direktiivin mukainen kurkku 🙂
Tasty Green kurkku nystyrät.
Hrrrrr! Tasty Greenin pinta on kamalan näköinen nystyröineen.
Kurkun kärhi.
Kurkun kärhet hakevat tukea lyhdystä ja omista lehdistään.
Kurkku varjostusverho.
Kärhet pujottautuvat myös varjostusverhon läpi.

Majan kompostissa kasvavasta kesäkurpitsastakin odotan satoa ihan näinä päivinä. Kesäkurpitsat tuntuvat kasvavan hujauksessa pienistä aluista isoiksi zeppeliineiksi. Pitää muistaa kurkistaa lehtien alle, ettevät kurpitsat pääse kasvamaan piilossa ylisuuriksi.

Ainakin vadelmat tuntuvat olevan myöhässä tänä vuonna. Mitäs satoa te olette saaneet maistella? Hyvää viikonloppua!

7 vastausta artikkeliin “Kurkkujen kuulumisia”

  1. Vuosi sitten poimin vattuja kun sain puhelinsoiton, että odottamani berninpentu on syntynyt. Nyt vadelmat ovat aivan raakileita. Minunkin kurkuissani on valtavasti kukkia, vain yksi kurkku on saatu pöytään. Yksi lavallinen perunoita on jo popsittu. Kesäkurpitsoita saadaan tulevalla viikolla. Ps. sulla on muuten komeat kissat!!!

    1. Kiva muistella koiran syntymäpäivää aina vattuaikaan. Meidän laatikkoperunan kanssa kävi köpelösti. Varsi oli jo pitkä ja ajattelin perunoiden olevan valmiita. Eivätpä olleetkaan. Pari hassua pikkulillinpäänkokoista perunaminiatyyriä vain oli juuressa nypätessäni perunan ylös. Meillä siis vain yksi peruna isossa laatikossa kasvamassa. Ja kyllä, kissat on komiat!

  2. Minulla oli tänä kesänä ensimmäistä kertaa ruukussa minikurkku. Siitä sain monta maukasta kurkkua. Kiitos, kun liityit lukijakseni. Yritin tehdä samoin, mutta en onnistunut. Liekö vika tabletissani, kun tuossa lukijat-kohdassa ei minulla näy lue-painiketta. Katson asiaa uudestaan, kun pääsen tietokoneeni ääreen.

    1. Minikurkku kuulostaa hauskalta. 🙂 Ruukussakin voi kasvattaa vaikka mitä kunhan muistaa kastella ahkerasti. Kiitos tosi paljon kun kerroit liittymisongelmasta. Tarkistin ja lue nappi ei tosiaan näy ollenkaan kun sivupalkki on kapeana (tabletilla). Herra Puutarhurin Maja pakertaa juuri ongelman kimpussa. 🙂

    2. Vika oli meidän koodissa. Lukijat-vimpain ei skaalautunut oikein kapeammilla näytöillä, kuten tabletilla. Nyt pitäisi olla korjattu. 🙂 Kiitos kun kerroit ongelmasta!

  3. Mainiota! 🙂 Meidän parvekkeellamme kurkut ovat kasvaneet vähän huonosti, varmaankin lukuisien kasvituholaisten takia. Satoa kyllä on tulossa, muttei ole kypsynyt vielä syötäväksi asti. Viljelylaatikolta saatiin sen sijaan kerätä juuri viime viikolla aivan valtavasti herneitä. 🙂

Kommentit on suljettu.

Kommenttisi piristävät päivääni