Puutarhurin Majan tarina

Tervetuloa Puutarhurin Majalle!

Täältä löytyy kaikkea ihanaa kotiin ja puutarhaan. Puutarhurin Maja on saanut nimensä aiemmin omistamastamme pienestä siirtolapuutarhamökistä. Tähän liittyy myös pieni tarina, jossa isoa osaa näyttelevät siirtolapuutarha ja rakkaus puutarhan hoitoon.

Rakas puutarha

Muutimme Etelä-Pohjanmaalta Tampereelle keväällä 2015. Olin pitkästä aikaa ilman omaa puutarhaa. Kevät vaihtui kesäksi, enkä onnistunut saamaan uudelta paikkakunnalta töitä. Pieni alakuloisuus alkoi hiipiä mieleeni. Huomasin, että vastaavissa tilanteissa olin saanut valtavasti iloa ja voimia omasta puutarhastani. Olin harrastanut puutarhanhoitoa jo pitkään, mutta vasta tuolloin huomasin, miten tärkeää se minulle oikeasti oli.

Tuona kesänä vierailin Tampereella Nekalan siirtolapuutarhassa Avoimet puutarhat -tapahtumassa. En ollut koskaan ennen käynyt siirtolapuutarhassa ja olin aivan lumoutunut paikasta. Juttelin tapahtumassa mukana olevien ihanien siirtolapuutarhurien kanssa ja ihastelin erilaisia puutarhoja. Muutamaan mökkiinkin pääsi kurkistamaan sisälle. Niin paljon ihania puutarhoja, söpöjä mökkejä ja ihmisiä joiden kanssa voi puhua puutarhanhoidosta! En voinut uskoa että tällaista paikkaa voi olla edes olemassa. Päivän seurauksena sain vakavan mökki- ja puutarhakuumeen.

Syksy saapui ihanan värikkäänä. Sain vihdoin työpaikan ja löysin oman siirtolapuutarhamökkini. Mökin kaupanteon yhteydessä saimme kuulla, että puutarhapalstoilla olevia mökkejä kutsuttiin aikaisemmin majoiksi. Aloimme mieheni Timon kanssa kutsua mökkiä keskenämme majaksi.

Puutarhurin Maja syntyi

Kokemani jälkeen minulle tuli halu jakaa rakkauteni puutarhaan muiden kanssa. Syntyi Puutarhurin Maja puutarhablogi. Ja hieman myöhemmin, loppuvuodesta 2017 Puutarhurin Maja verkkokauppa.

Aloitin puodin pitämisen sivutoimisena harrastuksena päivätyöni ohessa. Aika pian puoti kasvoi ulos harrastuksesta ja siirryin täyspäiväiseksi yrittäjäksi. Toisin kuin useat muut pienen sisutusliikkeen tai kahvilan perustajat, en ollut koskaan aiemmin haaveillut omasta puodista tai yrityksestä. Oma yritys ja verkkokaupan pitäminen on osoittautunut minulle unelmatyöksi. Saan valtavasti iloa voidessani tarjota asiakkaille kauniita asioita ja hyvää mieltä.

Puutarhurin Majan innoittajana toiminut siirtolapuutarhamökkini on jo löytänyt uuden puutarhurin ja minulla on oma pieni puutarha kotimme yhteydessä. Minulle rakas siirtolapuutarhan tunnelma jäi elämään Puutarhurin Maja verkkokauppaan.

Puutarhurin Maja

Puutarhurin Majan valikoima

Puutarhurin Maja verkkokaupasta löytyy kaikkea ihanaa kodin ja puutarhan sisustukseen. Valikoiman sydämenä ovat puutarhan kasvit, kukat ja eläimet. Puutarhurin Majan tuotevalikoimaan ovat vaikuttaneet Englantilaiset puutarhat ja maaseutu sekä sen ihanat cottage garden mökkipuutarhat. Meiltä löytyykin paljon Englannista tulevia tuotteita.

Puutarhurin Maja verkkokauppa on  monen ihanan tuotemerkin jälleenmyyjä. Meiltä löytyy mm. Ib Laursenin talolyhdyt, sisustuskyltit, tiilimuotit ja tikkitäkit; Sköna Tingin julisteet, joiden kuvat ovat uusintapainoksia vanhoista opetustauluista ja kasvikirjoista; Burgon & Ballin kauniit ja laadukkaat puutarhatyökalut; Wildlife Gardenin käsinveistetyt puiset DecoBird linnut ja eläinnaulakot; ELD Gardenin puutarhakoristeet ja puutarhaessut; Ulster Weaversin eläin- ja kasviaiheiset keittiötekstiilit sekä kauniit Fable England korut ja asusteet.

Palvelen mielelläni sinua ja vastaan mieleesi tulleisiin kysymyksiin. Voit ottaa minuun yhteyttä yhteydenottolomakkeella tai sähköpostitse minna@puutarhurinmaja.fi.  Tervetuloa mukaan Puutarhurin Majan matkaan myös Facebookissa, Instagramissa ja blogissa.

Mukavia ostoshetkiä ja toivottavasti viihdyt Puutarhurin Majalla!

Lämpimin terveisin,

 

Yhteystiedot (vain toimisto):
Puutarhurin Maja Oy
Kanjoninkatu 17
33720 TAMPERE

Y-tunnus 2802747-5
minna@puutarhurinmaja.fi
Puodin pitäjä: Minna Auranen