Puutarhurin Majan tarina

Tervetuloa Puutarhurin Majan puotiin!

Täältä löytyy kaikkea ihanaa kotiin ja puutarhaan. Puutarhurin Maja on saanut nimensä aiemmin omistamastamme pienestä siirtolapuutarhamökistä. Tähän liittyy myös pieni tarina, jossa isoa osaa näyttelevät siirtolapuutarha ja rakkaus puutarhan hoitoon.

Muutimme Etelä-Pohjanmaalta Tampereelle keväällä 2015. Olin pitkästä aikaa ilman omaa puutarhaa. Kevät vaihtui kesäksi, enkä onnistunut saamaan uudelta paikkakunnalta töitä. Pieni alakuloisuus alkoi hiipiä mieleeni. Huomasin, että vastaavissa tilanteissa olin saanut valtavasti iloa ja voimia omasta puutarhastani. Olin harrastanut puutarhanhoitoa jo pitkään, mutta vasta tuolloin huomasin, miten tärkeää se minulle oikeasti oli.

Tuona kesänä vierailin Tampereella Nekalan siirtolapuutarhassa Avoimet puutarhat -tapahtumassa. En ollut koskaan ennen käynyt siirtolapuutarhassa ja olin aivan lumoutunut paikasta. Juttelin tapahtumassa mukana olevien ihanien siirtolapuutarhurien kanssa ja ihastelin erilaisia puutarhoja. Muutamaan mökkiinkin pääsi kurkistamaan sisälle. Niin paljon ihania puutarhoja, söpöjä mökkejä ja ihmisiä joiden kanssa voi puhua loputtomasti puutarhanhoidosta! En voinut uskoa että tällaista paikkaa voi olla edes olemassa. Päivän seurauksena sain vakavan mökki- ja puutarhakuumeen. Syksy saapui ihanan värikkäänä. Sain vihdoin työpaikan ja löysin oman siirtolapuutarhamökkini. Mökin kaupanteon yhteydessä saimme kuulla, että puutarhapalstoilla olevia mökkejä kutsuttiin aikaisemmin majoiksi. Aloimme mieheni Timon kanssa kutsua mökkiä keskenämme majaksi.

Puutarhurin Maja syntyi

Kaiken kokemani jälkeen minulle tuli halu jakaa rakkauteni puutarhaan muiden kanssa. Syntyi Puutarhurin Maja puutarhablogi. Ja hieman myöhemmin, loppuvuodesta 2017 Puutarhurin Majan puoti verkkokauppa. Aloitin puodin pitämisen sivutoimisena harrastuksena päivätyöni ohessa. Aika pian puoti kasvoi ulos harrastuksesta ja siirryin täyspäiväiseksi yrittäjäksi. Toisin kuin useat muut pienen sisutusliikkeen tai kahvilan perustajat, en ollut koskaan aiemmin haaveillut omasta puodista tai yrityksestä. Yrityksen perustaminen ja verkkokaupan rakentaminen lähti pienestä ajatuksesta löytää meille mieheni kanssa yhteistä mukavaa tekemistä vapaa-ajalle. Oma yritys ja verkkokaupan pitäminen on osoittautunut minulle unelmatyöksi. Saan valtavasti iloa voidessani tarjota asiakkaille kauniita asioita ja hyvää mieltä.

En tiedä tietävätkö nuo Avoimet Puutarhat -tapahtumassa mukana olleet puutarhurit miten suuren vaikutuksen he tekivät minuun ja elämääni. Pääni oli tuolloin niin pyörällä kaikesta ihanuudesta, että muistiini ei ole jäänyt kaikki palstat, joilla silloin pääsin vierailemaan. Kiitos teille! Ja kiitos myös teille muille upeille puutarhureille ympäri suomen, jotka avaatte puutarhanne portit yleisölle. Käynti puutarhassanne voi tehdä vierailijaan suuremman vaikutuksen kuin uskottekaan.

Puutarhurin Maja

Puutarhurin Majan valikoima

Puutarhurin Majan puodin valikoiman sydämenä on siirtolapuutarhamökkini; puutarhan kasvit, kukat ja eläimet. Puodistani löytyy varsinaisten puutarhatarvikkeiden lisäksi myös paljon muuta kivaa vuoden ympäri.  Myös kaikenlainen itse tekeminen ja kiva puuhailu kuuluvat oleellisena osana puodin ajatusmaailmaan. Puutarhurin Majan puotia voisikin kuvailla puutarhaihmisten lifestyle kaupaksi!

Puodista löytyy kauniita ja käytännöllisiä puutarhatyökaluja ja tarvikkeita. Valikoimasta löydät mm. puutarhakäsineet, puutarhaessut, istutuslapiot, oksasakset, polvityynyt ja söpöt kastelukannut. Rikkaruohojen myrkyttömään taltutukseenkin löytyy monenlaisia työkaluja! Puutarhan koristeet osastolla ihastuttavat mm. vekkulit sammakkopatsaat ja tuulikellot.

Puutarhan tunnelmaa on ihana tuoda myös sisätiloihin. Verkkokaupasta löytyvät mm. kauniit kasvijulisteet, joiden kuvat ovat uusintapainoksia vanhoista opetustauluista. Yksi omista suosikeistani ovat Wildlife Gardenin eläinaiheiset naulakot ja puiset linnut. Puodilta löytyy myös vaihtuva valikoima kauniita Cottage Garden -tyylisiä sekä eläinaiheisia sisustus- ja lahjatavaroita.

Palvelen mielelläni sinua ja vastaan mieleesi tulleisiin kysymyksiin. Voit ottaa minuun yhteyttä yhteydenottolomakkeella tai sähköpostitse minna@puutarhurinmaja.fi.  Tervetuloa mukaan Puutarhurin Majan matkaan myös Facebookissa, Instagramissa ja blogissa. Mukavia ostoshetkiä ja toivottavasti viihdyt Puutarhurin Majalla!

Lämpimin terveisin,

 

Yhteystiedot (vain toimisto):
Puutarhurin Maja Oy
Vesiroineenkatu 2 B
33720 TAMPERE

Y-tunnus 2802747-5
minna@puutarhurinmaja.fi
Puodin pitäjä: Minna Auranen