Aina yhtä ihanat tulppaanit!

Kevät on suurien tunteiden aikaa. Ilmassa on tulppaanirakkautta! Darwin hybridi ’Pink Impression’ on huikea näky kukkiessaan jättikokoisin tumman roosan värisin kukin. Vieressä kukkivat kauniin violetit tulppaanit saavat laittaa peliin koko viehätysvoimansa tullakseen huomatuksi.

Darwin hybridit ovat kestävimpiä tulppaaneja. Istutin nämä Pink Impressionit viime syksynä. Jos hyvin käy saan nauttia niiden kauneudesta vielä monena tulevana vuonna. Edellissyksynä istuttamani Angelique, Curly Sue ja Shirley’s Dream tulppaaneista sen sijaan ei ole jäljellä kuin muutama vaatimaton yksilö. 

Punaviinimarjan ylenpalttista kukintaa ja jättimäisiä Darwin tulppaaneja. 
Pink Impression ihastuttaa pinkeillä kukillaan vuodesta toiseen.
Isompaan ryhmään istutettuna tulppaanit tulevat paremmin esille.
Roosa sopii täydellisesti mökin ruskeaan väriin! Taustalla ensimmäisestä talvesta hienosti selvinneet köynnöshortensiat.

Sisäpihalla ei hempeillä. Köynnössäleikköaidan päähän istutetut Viherpeukaloiden ”Auringon hehku” lajitelman tulppaanit piristävät väreillään remontissa olevan sekaisen pihan yleisilmettä! Darwineita ovat nämäkin. Lajitelmassa hehkuvat ’Beuty of Apeldoorn’, ’Red Impression’ ja ’Apricot Impression’.

Tulppaanit ja kesäkukat piristävät remonttimyllerryksen keskellä. Piha on tällä hetkellä täynnä epämääräisiä kasoja ja läjiä.
Viherpeukaloitten Auringon Hehku tulppaanilajitelma.
Red Impression, Apricot Impression ja Beauty of Apeldoorn.
Darwin hybridi Beauty of Apeldoornin kukat ovat kauniin kaksiväriset. 
Apricot impression tulppaani sopisi kauniisti myös sinisten kukkien kanssa.

Siirtolapuutarhapalstan vanhaa tulppaanikantaa edustavat nämä punaiset kaunokaiset.
Edellissyksynä istutetuista Angelique tulppaaneista ei ole enää juuri mitään jäljellä. Tämäkään kaunokainen ei ollut jaksanut kasvattaa lainkaan vartta.

Syksyinen sipulien istutus ei mennyt tietenkään kokonaan niin kuin Strömsössä. Keväällä löysin mökin sisältä laatikollisen istuttamattomia sipuleita. Sipulit olivat ihme kyllä säilyneet elossa kylmillään olleessa mökissä ja pukkasivat jo vihreää kasvua. Istutin sipulit pihalle ruukkuihin, katsotaan kuinka niille käy.

Ja eikä siinä vielä kaikki! Muutamia istuttamattomia sipuleita löytyi myös pihalta kukkapenkkien vierestä. Ajatus jakaa sipulit valmiiksi istutuspaikoittain ennen istutuspuuhaan ryhtymistä ei ehkä ollutkaan niin hyvä. Pari paikkaa unohtui kokonaan ja sipulit jäivät maanpinnalle talveksi.

Unohtuneet ihanuudet ruukuissaan.

10 vastausta artikkeliin “Aina yhtä ihanat tulppaanit!”

 1. Terve pitkästä aikaa! Sinulla on upea tulppaanipäivitys! En ihmettele että ole ihastunut! Päivitin juuri omaa ”mummukan jutustelua” ja siinä ihastelin viimevuotisia tulppaani-istutuksiani. Ihmettelen tämä kevään valtavaa kukintaa joka paikassa, tulppaanit ovat isoja, korkeita ja aivan upean värisiä. Osa omistani on Lidlistä, osa Kotipuutarhan ja Oma Pihan tilaajalahjoja ja osa ihan markettiostoksia. Omat istutukseni ovat suorissa riveissä kun penkit ovat sellaisia, mutta syksyllä istutan ne ryhmiin. Nämä nostan nyt kukinnan jälkeen ylös ja istutan syksyllä uudelleen. Pitänee poiketa Nekalassa, oletko uudella vai vanhalla puolella? T. rouva Myttynen/mummukka maalta

  1. Kiva kun pistäydyit blogissani! Täytyykin käydä ihastelemassa tulppaaneitasi blogissasi. Tulppaanit ovat tosiaan aikaisessa tänä vuonna ja upean isoja. Harmi, että kukinta näyttää hujahtavan ohi tosi nopsaan. Mökkini on Sinikkatiellä Pirtin puoleisella alueella. Nyt iski kyllä ihan täydellinen blackout siitä onko se vanha vai uusi puoli? Huikkaa ihmeessä jos näet minut pihassa.

 2. Kyllä siellä on kaunista tulppaanin kukintaa Miksi toiset lajit häviää ja toiset taas jatkaa kukintaa vuosia? Minulla kun ei ole ollenkaan niitä niin on vähän hämärän peitossa koko kasvatus.

  1. Kiva kun jätit kommentin Nina!

   Jotkut tulppaanilajit ovat kestävämpiä, esimerkiksi nämä Darwin-hybridit. Kerrotut ja muut erikoisemmat tuntuvat olevan lyhytikäisempiä. Aika moni muukin asia vaikuttaa, kuten istutuspaikka ja kasvualusta. Tulppaanit viihtyvät hiekansekaisessa ravinteikkaassa mullassa. Talvimärkyys taitaa olla sipulien varmin tuhoaja. Oman palstani savinen maa ei ole ollenkaan paras mahdollinen tulppaaneille. Myös myyrät tykkäävät popsia tulppaanien sipuleita. Kukinnan jälkeen kannattaa leikata kukan päät pois, mutta jättää lehdet kuihtumaan (sipulit ottavat ravinnon niistä talteen).

   Jos sipulien istutus ei innosta, kannattaa kokeilla laittaa syksyllä vaikka vain pari pussillista tulppaaneja tiiviiksi ryhmäksi. Kevään kukinta on tosi palkitsevaa! 🙂

 3. Oi miten ihania kuvia ja niin kauniita tulppaaneja! Siellä on niin upean vihreää ja vehreää jo nyt! Ensi kevääksi on kyllä omallekkin pihalle tulppaaneja istutettava:) Mukavaa alkanutta kevättä ja aurinkoista viikkoa♥

Kommenttisi piristävät päivääni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kuvan suurin sallittu koko: 1 Mt. Sallitut liitetyypit: kuvatiedosto. Drop files here