Maalausohjeet

al fresco

Käyttö:
Maalissa on hyvä tarttuvuus ja se toimii useilla pinnoilla ilman pohjustusta. Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi tee aina pohjatyöt huolellisesti! Maalattavan pinnan täytyy olla kuiva, puhdas ja pölytön. Poista irtoava tai hilseilevä vanha maali. Pese ja huuhtele maalattava pinta huolellisesti. (Kokeile pesuun Frenchic Sugar Soapia.) Hio kiiltävät ja liukkaat pinnat kevyesti tarttuvuuden parantamiseksi. Poista hiontapöly. Käytä tarvittaessa 2-3 kerrosta Finishing Coatia estämään tummista tai oksaisista puulaaduista valmistettujen huonekalun pohjavärin läpituloa (bleedingiä).

Sekoita maali ennen käyttöä. Maalaa pensselillä tai telalla. Maalaa Al Frescolla aina vähintään 2 kerrosta, jotta saavutetaan halutut suojausominaisuudet!

Maalattu pinta on kosketuskuiva 1 tunnissa ja päällemaalattavissa aikaisintaan 2 tunnin kuluttua. Al Frescolla maalattaessa on erittäin tärkeää odottaa vähintään 2 tuntia kerrosten välissä, vaikka maali tuntuisikin jo kuivalta. Jos edellisen kerroksen päälle maalataan liian nopeasti, se ei pääse kuivumaan koskaan ja maalipinta ei saavuta haluttua lujuutta.

Käsittele maalattua pintaa erityisen varovasti seuraavat 48 tuntia (laita myös mahdolliset pehmusteet takaisin vasta tämän jälkeen). Maali saavuttaa lopullisen lujuutensa 3-4 viikon kuluttua.

Maalausolosuhteet:
Ilma ja pintalämpötila +10°- 30°C ja ilmankosteus alle 85%. Vältä maalaamista suorassa auringonpaisteessa. Tarkista että olosuhteet ovat sopivat maalin levittämisen ja kuivumisen ajan: älä maalaa sääennusteen luvatessa sadetta, hallaa, sumua, korkeaa ilmakosteutta tai jos ulkolämpötilan odotetaan putoavan alle +10° yön aikana.

Puhdistus:
Sulje kansi tiiviisti käytön jälkeen. Pese maalitahrat niiden ollessa vielä kosteita. Pese työkalut heti käytön jälkeen lämpimällä saippuavedellä. Sulje purkin kansi tiiviisti.

Säilytys:
Tuotetta ei pidä säilyttää tai käyttää äärilämpötiloissa, suojaa maali myös pakkaselta.

Riittoisuus:
750ml purkki peittää noin 7,5 m² per kerros. Peitevahvuus riippuu pinnan kunnosta. Puupinnan epätasaisuus vähentää peitekykyä.

Ainesosat:
Liitukivi (chalk), savi (clay), titaanidioksidi (titanium diokside), hartsi (resin), talkki (talcum), säilöntäaine (preservative)

Muuta huomioitavaa:
Pinnat ja pintakäsittelyt ovat erilaisia ja aina ei edes ole tietoa millä vanhat huonekalut on aiemmin maalattu tai käsitelty. Ennen maalaustyön aloittamista suosittelen aina tekemään koemaalauksen pienelle alueelle huomaamattomaan kohtaan.

Maali ei sovellu käytettäväksi vahatun tai öljytyn pinnan päälle. Mahdollinen vaha täytyy poistaa ennen maalausta. Useat puutarhakalusteet on öljytty. Jos viimeisestä öljyämisestä on aikaa vuosia voi maali tarttua pintaan ongelmitta.

Varsinkin pihakalusteita maalattaessa on tärkeää varmistaa, että maalattava pinta on täysin kuiva. Ulkona säilytetyt puukalusteet saattavat olla läpimärkiä, jolloin kalusteen kuivuminen vie kauan aikaa. Maali saattaa aluksi tarttua märälle pinnalle, mutta lähtee myöhemmin kuoriutumaan tai ei saavuta haluttua lujuutta, kun puun sisällä oleva kosteus ei pääse pois.

Al Fresco kestää hyvin lämpötilan ja ilmankosteuden vaihteluita sekä pakkasta. Maalipinta ei kuitenkaan kestä seisovaa lunta tai jäätä. Säilytä maalatut huonekalut ja koristeet talven ajan varastossa tai katoksen alla.

Valmiin maalipinnan täytyy olla yhtenäinen ja ehjä, jotta se kestää kosteutta ja vaativia sääolosuhteita. Maalaa huolellisesti koko kaluste kauttaaltaan (myös kalusteiden jalkojen pohjat ym.). Huomaathan, että jos vanhassa puukalusteessa on syviä halkeamia, voi yhtenäisen ehjän suojaavan maalipinnan saaminen olla hankalaa. Tällöin vesi pääsee maalaamattomien halkeamien kautta maalin alle ja saattaa irrottaa maalin.

Vinkki 1. Kalkkimaalit on alunperin suunniteltu puuhuonekaluille, mutta niillä on maalattu onnistuneesti mitä erilaisimpia pintoja! Liity englanninkieliseen The Frenchic Fan Forum -Facebook ryhmään ja meidän suomalaisten omaan Frenchic Paint Finland -ryhmään, niin näet muiden käyttäjien hienoja Frenchic-toteutuksia. Ryhmästä löytyy mm. useita upeita Al Frescolla maalattuja keittiöitä ja ulko-ovia. Inspiroidu, innostu ja jaa myös omat maalausprojektisi!

Vinkki 2. Maalaa Al Frescolla talvet kylmillään olevan kesämökin huonekalut, seinät ja keittiönkaapit! Al Fresco kestää hyvin pakkasta ja kosteudenvaihteluita.

Vinkki 3. Maalaa ulko-ovestasi värikäs Al Fresco kalkkimaalilla! Oviin kertyy usein likaa ja rasvaa, joten pese pinta huolellisesti Sugar Soapilla ja huuhtele. Hio kevyesti ja poista hiontapöly. Maalaa useita ohuita kerroksia ja anna kuivaa vähintään 2 tuntia kerrosten välissä. Älä säikähdä, ensimmäinen ohut kerros näyttää usein hurjalta. Käsittele maalattua ovea erityisen varovasti seuraavat 48 tuntia. Maali saavuttaa täyden kovuuden 3-4 viikossa.

Vinkki 4. Al Frescon alla voi halutessaan käyttää pohjamaalina Frenchic Original sarjan maaleja. Original maaleissa on erittäin hyvä tartunta ja peittävyys, joten ne sopivat loistavasti pohjamaaleiksi varsinkin valkoisille päällymaaleille. Valitse pohjamaaliksi keskiharmaa sävy. (Al Frescon alla ei ole välttämätöntä käyttää pohjamaalia.)

 

Vinkki 5. Al Frescolla voit maalata myös metallia, esimerkiksi puutarhakalusteiden jalat ja autotallin oven! Jos pinta on ennestään maalattu pese se huolellisesti, hio kevyesti ja maalaa useita ohuita kerroksia (muista kuivumisajat). Paljaalle käsittelemättömälle metallille kannattaa sivellä kerros Frenchic Finishing Coatia ennen maalausta.

Lazy range

Käyttö:
Maalattavan pinnan tulee olla puhdas, kuiva ja pölytön. Maalissa on hyvä tarttuvuus ja se toimii useilla pinnoilla ilman pohjustusta. Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi tee aina pohjatyöt huolellisesti!

Poista irtoava tai hilseilevä vanha maali. Pese ja huuhtele maalattava pinta huolellisesti. (Kokeile pesuun Frenchic sokerisaippuaa.) Hio kiiltävät ja liukkaat pinnat kevyesti tarttuvuuden parantamiseksi. Poista hiontapöly. Käytä tarvittaessa 2-3 kerrosta Finishing Coatia estämään tummista tai oksaisista puulaaduista valmistettujen huonekalun pohjavärin läpituloa (bleedingiä).

Sekoita maali ennen käyttöä. Maalaa pensselillä tai telalla. Jopa yksi kerros maalia huolellisesti levitettynä voi riittää, mutta toinen kerros saattaa olla tarpeen jos ensimmäinen kerros ei saavuta tarpeeksi korkeaa peittävyysastetta tai jos pinta on erittäin imukykyinen. Maalattu pinta on kosketuskuiva 1 tunnissa ja normaaliolosuhteissa päällemaalattavissa 1 tunnin kuluttua. Käsittele maalattua pintaa erityisen varovasti seuraavat 48 tuntia. Maali saavuttaa lopullisen lujuutensa 3-4 viikon kuluttua.

Sopivat pinnat:
Erittäin peittävällä kalustemaalilla voi maalata mineraalipohjaisia pintoja kuten betonia, tiiltä ja kipsiä, sekä muita kuivia, imukykyisiä ja rasvattomia pintoja, kuten lasikuitutapettia, puuta, kipsilevyä ja jopa kangaspintoja! Lazy Range on tarkoitettu sisäkäyttöön, jos haluat maalata ulkokäyttöön tulevia kalusteita tai koristeita kokeile Frenchic Al Frescoa!

Puhdistus:
Sulje kansi tiiviisti käytön jälkeen. Pese maalitahrat niiden ollessa vielä kosteita. Pese työkalut heti käytön jälkeen lämpimällä saippuavedellä. Sulje purkin kansi tiiviisti.

Säilytys:
Tuotetta ei pidä säilyttää tai käyttää äärilämpötiloissa, suojaa maalia myös pakkaselta.

Peittävyys:
750ml purkki peittää noin 7.5m² per kerros. Peitevahvuus riippuu pinnan kunnosta. Puupinnan epätasaisuus vähentää peitekykyä.

Ainesosat:
Liitukivi (chalk), savi (clay), titaanidioksidi (titanium diokside), hartsi (resin), talkki (talcum), säilöntäaine (preservative), vaha (wax)

Muuta huomioitavaa:
Maali ei sovellu käytettäväksi vahatun tai öljytyn pinnan päälle. Mahdollinen vaha täytyy poistaa ennen maalausta. Vahallisen Lazy Range kalkkimaalin päälle voi maalata.

Pinnat ja pintakäsittelyt ovat erilaisia ja aina ei edes ole tietoa millä vanhat huonekalut on aiemmin maalattu tai käsitelty. Ennen maalaustyön aloittamista suosittelen aina tekemään koemaalauksen pienelle alueelle huomaamattomaan kohtaan.

Vinkki 1. Liity englanninkieliseen Frenchic Fan Forum -Facebook ryhmään ja meidän suomalaisten omaan Frenchic Paint Finland -ryhmään, niin näet muiden käyttäjien upeita Frenchic-toteutuksia. Inspiroidu, innostu ja jaa myös omat maalausprojektisi!

Vinkki 2. Maalaa huonekalujesi helat uuteen väriin sopivaksi Frencic Frensheen metallivärijauheesta tehdyllä maalilla. Sekoita metallivärijauhetta Finishing Coat viimeistelypinnoitteeseen. Sekoitus on helppo tehdä esimerkiksi kertakäyttömukissa. Annostele astian pohjalle pieni tilkka Finishing Coatia. Lisää Frensheen metallivärijauhetta vähän kerrallaan muodostaaksesi metallimaalin. Mitä enemmän jauhetta sen peittävämpi ja hohtavampi maali.

Vinkki 3. Tee huonekaluusi elävä pinta käyttämällä maalauksessa kahta toisiinsa sointuvaa sävyä. Maalaa ensin huonekalu pohjavärillä. Maalaa sitten toisella sävyllä haluamasi kohdat, esimerkiksi oven tai laatikon reunat kehysmäisesti. Suihkuta vettä suihkepullosta maalin päälle sen ollessa vielä kostea. Häivytä maalin raja sutimalla liukuväripensselillä. Kuivaa pensseliä välillä talouspaperiin. Suihkauta vettä aina tarvittaessa lisää ja lisää myös maalia halutessasi.

 

Original

Käyttö:
Maalattavan pinnan tulee olla puhdas, kuiva ja pölytön. Maalissa on hyvä tarttuvuus ja se toimii useilla pinnoilla ilman pohjustusta. Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi tee aina pohjatyöt huolellisesti!

Poista irtoava tai hilseilevä vanha maali. Pese ja huuhtele maalattava pinta huolellisesti. (Kokeile pesuun Frenchic Sugar Soapia.) Hio kiiltävät ja liukkaat pinnat kevyesti tarttuvuuden parantamiseksi. Poista hiontapöly. Anna kuivaa täysin kuivaksi. Käytä tarvittaessa 2-3 kerrosta Finishing Coatia estämään tummista tai oksaisista puulaaduista valmistettujen huonekalun pohjavärin läpituloa (bleedingiä).

Sekoita maali ennen käyttöä. Maalaa pensselillä tai telalla. Jopa yksi kerros maalia huolellisesti levitettynä voi riittää, mutta toinen kerros saattaa olla tarpeen jos ensimmäinen kerros ei saavuta tarpeeksi korkeaa peittävyysastetta tai jos pinta on erittäin imukykyinen. Maalattu pinta on normaaliolosuhteissa päällemaalattavissa noin 30 minuutin kuluttua. Viimeistele pinta vahalla tai Finishing Coat viimeistelyaineella.

Sopivat pinnat:
Erittäin peittävällä kalustemaalilla voi maalata puisten huonekalujen lisäksi mineraalipohjaisia pintoja kuten betonia, tiiltä ja kipsiä sekä muita kuivia, imukykyisiä ja rasvattomia pintoja, kuten lasikuitutapettia, kipsilevyä ja jopa kangaspintoja!

Puhdistus:
Sulje kansi tiiviisti käytön jälkeen. Pese maalitahrat niiden ollessa vielä kosteita. Pese työkalut heti käytön jälkeen lämpimällä saippuavedellä. Sulje purkin kansi tiiviisti.

Säilytys:
Tuotetta ei pidä säilyttää tai käyttää äärilämpötiloissa, suojaa maali myös pakkaselta.

Riittoisuus:
750ml purkki peittää noin 8 m² per kerros. Peitevahvuus riippuu pinnan kunnosta. Puupinnan epätasaisuus vähentää peitekykyä.

Aineosat:
Vesi (water), kalkkikivi (chalk), marmorijauhe (powdered marble), kaoliinisavi (china clay), etyyliasetaatti (vinegar esther), selluloosa (celluloses), titaanidioksidi (titanium dioxide) ja säilöntäaine (preservative).

Muuta huomioitavaa:
Pinnat ja pintakäsittelyt ovat erilaisia ja aina ei edes ole tietoa millä vanhat huonekalut on aiemmin maalattu tai käsitelty. Ennen maalaustyön aloittamista suosittelen aina tekemään koemaalauksen pienelle alueelle huomaamattomaan kohtaan.

Original maali on tarkoitettu sisäkäyttöön, jos haluat maalata ulkokäyttöön tulevia kalusteita tai koristeita kokeile Frenchic Al Frescoa! Al Fresco sopii myös sisäkäyttöön kovalle kulutukselle altistuville pinnoille.

Maali ei sovellu käytettäväksi vahatun tai öljytyn pinnan päälle. Mahdollinen vaha täytyy poistaa ennen maalausta. Vahallisen Lazy Range kalkkimaalin päälle voit maalata.

Vinkki 1. Liity englanninkieliseen Frenchic Fan Forum -Facebook ryhmään ja meidän suomalaisten omaan Frenchic Paint Finland -ryhmään, niin näet muiden käyttäjien upeita Frenchic-toteutuksia. Inspiroidu, innostu ja jaa myös omat maalausprojektisi!

Vinkki 2. Original maali sopii hyvän tarttuvuutensa vuoksi hyvin myös pohjamaaliksi maalattaessa vahallisilla kalkkimaaleilla. Käytä keskiharmaata maalia pohjamaalina maalatessasi tummaa pohjaa valkoiseksi. Tällöin saat tasaisemman lopputuloksen pienemmillä valkoisen maalin kerrosmäärillä. Harmaa pohjamaalikerros myös vähentää mahdollista pohjamateriaalin värin läpituloa eli bleedingiä. Tummilla ja oksaisilla puulaaduilla saattaa olla tarpeen käyttää 2-3 kerrosta Finishing Coatia estämään värin läpituloa.

Vinkki 3. Tee kaunis kulutuskäsittely huonekalullesi. Levitä kahta eri väristä Frenchic maalia päällekkäin Anna kuivua vähintään 30 minuuttia ennen toista kerrosta. Hankaa pintaa vähän kerrallaan kostealla pyyhkeellä tai hiomapaperilla, kunnes alempi maalikerros tulee näkyviin luoden kulutetun efektin. Tee kulutuksia kohtiin, joista huonekalu kuluisi luonnollisesti käytössä (reunat, tuolin selkämys, kaapin / laatikon lukon ympärys jne.)