Al Fresco kalkkimaali pihalle

Frenchic Al Fresco on ihan uudenlainen kalkkimaali, jota voit käyttää myös ulkona! Frenchic Al Fresco sarjan maalit kestävät hyvin lämpötilanvaihtelua ja kosteutta. Maali on paksua, hyvin peittävää ja riittoisaa. Maalatusta pinnasta tulee erittäin kestävä.

Väriä puutarhaan!

Al Fresco sopii mainiosti esimerkiksi pihakalusteiden ja puutarhan koristeiden maalaamiseen. Al Frescolla voit myös uudistaa ulko-ovesi! Sarjasta löytyy 15 kaunista väriä, joita voit myös sekoittaa keskenään.

Sopii myös sisälle

Al Frescoa ja muita Frenchic kalkkimaaleja voit käyttää turvallisin mielin myös lastenhuoneessa ja leluissa sekä muualla sisätiloissa, sillä ne on EN71-3 sertifioitu (leluturvallisuus standardi).

Käyttö:
Maalissa on hyvä tarttuvuus ja se toimii useilla pinnoilla ilman pohjustusta. Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi tee aina pohjatyöt huolellisesti! Maalattavan pinnan täytyy olla kuiva, puhdas ja pölytön. Poista irtoava tai hilseilevä vanha maali. Pese ja huuhtele maalattava pinta huolellisesti. (Kokeile pesuun Frenchic Sugar Soapia.) Hio kiiltävät ja liukkaat pinnat kevyesti tarttuvuuden parantamiseksi. Poista hiontapöly. Käytä tarvittaessa 2-3 kerrosta Finishing Coatia estämään tummista tai oksaisista puulaaduista valmistettujen huonekalun pohjavärin läpituloa (bleedingiä).

Sekoita maali ennen käyttöä. Maalaa pensselillä tai telalla. Maalaa Al Frescolla aina vähintään 2 kerrosta, jotta saavutetaan halutut suojausominaisuudet!

Maalattu pinta on kosketuskuiva 1 tunnissa ja päällemaalattavissa aikaisintaan 2 tunnin kuluttua. Al Frescolla maalattaessa on erittäin tärkeää odottaa vähintään 2 tuntia kerrosten välissä, vaikka maali tuntuisikin jo kuivalta. Jos edellisen kerroksen päälle maalataan liian nopeasti, se ei pääse kuivumaan koskaan ja maalipinta ei saavuta haluttua lujuutta.

Käsittele maalattua pintaa erityisen varovasti seuraavat 48 tuntia (laita myös mahdolliset pehmusteet takaisin vasta tämän jälkeen). Maali saavuttaa lopullisen lujuutensa 3-4 viikon kuluttua.

Maalausolosuhteet:
Ilma ja pintalämpötila +10°- 30°C ja ilmankosteus alle 85%. Vältä maalaamista suorassa auringonpaisteessa. Tarkista että olosuhteet ovat sopivat maalin levittämisen ja kuivumisen ajan: älä maalaa sääennusteen luvatessa sadetta, hallaa, sumua, korkeaa ilmakosteutta tai jos ulkolämpötilan odotetaan putoavan alle +10° yön aikana.

Puhdistus:
Sulje kansi tiiviisti käytön jälkeen. Pese maalitahrat niiden ollessa vielä kosteita. Pese työkalut heti käytön jälkeen lämpimällä saippuavedellä. Sulje purkin kansi tiiviisti.

Säilytys:
Tuotetta ei pidä säilyttää tai käyttää äärilämpötiloissa, suojaa maali myös pakkaselta.

Riittoisuus:
750ml purkki peittää noin 7,5 m² per kerros. Peitevahvuus riippuu pinnan kunnosta. Puupinnan epätasaisuus vähentää peitekykyä.

Ainesosat:
Kalkki, savi, titaanidioksidi, hartsi, talkki, säilöntäaine

Muuta huomioitavaa:
Pinnat ja pintakäsittelyt ovat erilaisia ja aina ei edes ole tietoa millä vanhat huonekalut on aiemmin maalattu tai käsitelty. Ennen maalaustyön aloittamista suosittelen aina tekemään koemaalauksen pienelle alueelle huomaamattomaan kohtaan.

Maali ei sovellu käytettäväksi vahatun tai öljytyn pinnan päälle. Mahdollinen vaha täytyy poistaa ennen maalausta. Useat puutarhakalusteet on öljytty. Jos viimeisestä öljyämisestä on aikaa vuosia voi maali tarttua pintaan ongelmitta.

Varsinkin pihakalusteita maalattaessa on tärkeää varmistaa, että maalattava pinta on täysin kuiva. Ulkona säilytetyt puukalusteet saattavat olla läpimärkiä, jolloin kalusteen kuivuminen vie kauan aikaa. Maali saattaa aluksi tarttua märälle pinnalle, mutta lähtee myöhemmin kuoriutumaan tai ei saavuta haluttua lujuutta, kun puun sisällä oleva kosteus ei pääse pois.

Al Fresco kestää hyvin lämpötilan ja ilmankosteuden vaihteluita sekä pakkasta. Maalipinta ei kuitenkaan kestä seisovaa lunta tai jäätä. Säilytä maalatut huonekalut ja koristeet talven ajan varastossa tai katoksen alla.

Valmiin maalipinnan täytyy olla yhtenäinen ja ehjä, jotta se kestää kosteutta ja vaativia sääolosuhteita. Maalaa huolellisesti koko kaluste kauttaaltaan (myös kalusteiden jalkojen pohjat ym.). Huomaathan, että jos vanhassa puukalusteessa on syviä halkeamia, voi yhtenäisen ehjän suojaavan maalipinnan saaminen olla hankalaa. Tällöin vesi pääsee maalaamattomien halkeamien kautta maalin alle ja saattaa irrottaa maalin.

Vinkki 1. Kalkkimaalit on alunperin suunniteltu puuhuonekaluille, mutta niillä on maalattu onnistuneesti mitä erilaisimpia pintoja! Liity englanninkieliseen The Frenchic Fan Forum -Facebook ryhmään ja meidän suomalaisten omaan Frenchic Paint Finland -ryhmään, niin näet muiden käyttäjien hienoja Frenchic-toteutuksia. Ryhmästä löytyy mm. useita upeita Al Frescolla maalattuja keittiöitä ja ulko-ovia. Inspiroidu, innostu ja jaa myös omat maalausprojektisi!

Vinkki 2. Maalaa Al Frescolla talvet kylmillään olevan kesämökin huonekalut, seinät ja keittiönkaapit! Al Fresco kestää hyvin pakkasta ja kosteudenvaihteluita.

Vinkki 3. Maalaa ulko-ovestasi värikäs Al Fresco kalkkimaalilla! Oviin kertyy usein likaa ja rasvaa, joten pese pinta huolellisesti Sugar Soapilla ja huuhtele. Hio kevyesti ja poista hiontapöly. Maalaa useita ohuita kerroksia ja anna kuivaa vähintään 2 tuntia kerrosten välissä. Älä säikähdä, ensimmäinen ohut kerros näyttää usein hurjalta. Käsittele maalattua ovea erityisen varovasti seuraavat 48 tuntia. Maali saavuttaa täyden kovuuden 3-4 viikossa.

Vinkki 4. Al Frescon alla voi halutessaan käyttää pohjamaalina Frenchic Original sarjan maaleja. Original maaleissa on erittäin hyvä tartunta ja peittävyys, joten ne sopivat loistavasti pohjamaaleiksi varsinkin valkoisille päällymaaleille. Valitse pohjamaaliksi keskiharmaa sävy. (Al Frescon alla ei ole välttämätöntä käyttää pohjamaalia.)

Vinkki 5. Al Frescolla voit maalata myös metallia, esimerkiksi puutarhakalusteiden jalat ja autotallin oven! Jos pinta on ennestään maalattu pese se huolellisesti, hio kevyesti ja maalaa useita ohuita kerroksia (muista kuivumisajat). Paljaalle käsittelemättömälle metallille kannattaa sivellä kerros Frenchic Finishing Coatia ennen maalausta.

Frenchic kuvat: Frenchic ja Pappilan Sunday Shop

Näytetään 1–12 / 36 tuloksesta