Puinen saippua-alunen, Saaren Taika / Novapuu

11,50 

Suomessa käsin valmistettu puinen saippua-alunen. Koko on sopiva Saaren taika saippuoille ja useille muille saippuoille. Puu materiaalina nopeuttaa saippuan kuivumista, sillä puu itsessään imee myös osan saippuan vedestä ja kosteudesta. Puu on luonnostaan antibakteerista, eli se auttaa saippuaasi säilymään hygieenisenä.

Aluset on valmistettu lepästä, joka on ympäristöystävällisesti lämpökäsitelty lisäämään pinnan hygieenisyyttä vähentämällä ravinteita bakteerikasvua varten, korostaen puun kaunista tasaista väriä sekä parantamalla sen kestävyyttä kosteutta vastaan. Alunen on öljytty puhtaalla ja turvallisella pellavansiemenöljyllä. Käsittelyn ansiosta puun pinta pysyy hengittävänä, ja säilyttää lepälle ominaisen raikkaan tuoksun.

Saippua-alusen hoito-ohje:
Puhdista alunen lämpimällä vedellä. Voit käyttää puhdistamiseen rättiä tai pehmeää harjaa. Huuhtele alunen huolellisesti pesun jälkeen.

Purista puolikkaan sitruunan mehut pestylle aluselle. Hankaa kevyesti rätillä tai talouspaperilla alunen kauttaaltaan. Sitruunahappo auttaa desinfioimaan puupinnan ja poistamaan siitä hajuja. Kuluneen tai naarmuuntuneen pinnan voi tarvittaessa hioa hienolla hiekkapaperilla (120/240) kevyesti tasaiseksi.

Kun alunen on kuivunut se kannattaa vielä öljytä luonnollisella pellavaöljyllä tai jollain kotoa löytyvällä ruokaöljyllä. Ota öljyä nukkaamattomaan rättiin tai talouspaperiin ja levitä se kauttaaltaan alusen pintaan. Voit myös kaataa öljyn astiaan ja upottaa alusen sinne, jolloin myös läpireiät saavat uuden öljypinnan. Anna öljyn imeytyä hetki, jonka jälkeen voit pyyhkiä ylimääräisen öljyn pois talouspaperilla. Öljy antaa aluselle suojaa kosteutta vastaan ja pinta pysyy hengittävä.

Varasto loppu

Koko: 100 x 75 mm
Materiaali: Lämpökäsitelty ja öljytty leppä
Valmistaja: Novapuu, Marttila