Search
(4 tuotearviota)

Sadeketju kuparin värinen 2,5 m

34,90 

Kaunis ja käytännöllinen sadeketju.

Varastossa

Sadeketju ohjaa sadeveden katolta sadevesiastiaan tai maahan. Sadeketjuja on perinteisesti käytetty Japanissa. Se on tavallaan vaihtoehto sadevesikourun syöksyputkelle. Sadevesiketju muodostuu ketjuun peräkkäin asetetuista kupeista, joiden pohjassa on reikä. Ketju kiinnitetään ränniin / sadevesikouruun. Ketjua pitkin vesi ohjautuu kauniisti alas. Sadeketju sopii esimerkiksi ulkorakennusten, katosten, mökkien tai leikkimökkien vesien ohjaukseen.

Tässä sadevesiketjussa on 12 kuparin väriseksi maalattua metallista valmistettua kuppia. Kupin sisäpuoli on valkoinen ja siinä on myös yksityiskohtia maalattu kuparin värisellä maalilla. Kuppien maalaus on tarkoituksella hieman rustiikkinen ja valkoinen maali näkyy paikoittain kuparin värin alta.

Ketjun pituus on 2,5 metriä. Ketjua voi tarvittaessa lyhentää. Ketjun yläpäässä on koukku, jolla sen voi kiinnittää sadevesikouruun.

Oheisella videolla on vihreä sadeketju.

Saatavana myös vihreä sadevesiketju:
https://puutarhurinmaja.fi/kauppa/sadevesiketju

Ketjun kiinnitys:
Ketjun voi kiinnittää useammalla tavalla riippuen kuorun muodosta ja muista ominaisuuksista. Kiinnitys on tosi helppo, jos kourussa on ränniä varten tehty alastuloreikä. Jos reikää ei ole voi kiinnityksessä joutua hieman askartelemaan ja käyttämään mielikuvista.

Paketissa on ohje ketjun kiinnittämiseksi vesikourussa olevaan rännin alastuloreikään. Tällöin kouruun, alastuloreiän päälle asetetaan jokin pitkä keppi tai putki ja ketjun koukku kiinnitetään putkeen.

Jos kourussa ei ole alastuloreikää ja et halua tai pysty sellaista tekemään, voi ketjun kiinnittää esimerkiksi rautalangalla räystäslautaan. Laita ruuvi / naula räystäslautaan ja kiinnittä siihen rautalanka. Rautalanka ohjataan kouruun ja langan päähän kiinnitetään sadeketju. Toinen tapa on porata pikkuinen reikä (sen kokoinen että ketjun koukku menee siitä läpi) kourun päähän ja pujottaa ketjun koukku siihen kiinni. Kourun pohjalle voi myös ruuvata pienen ruuvin ja kiinnittää ketjun siihen.

Koko: pituus 2,5 m, kupin halkaisija leveimmältä kohdalta 7,5 cm ja korkeus 4,5 cm
Materiaali: metalli

 1. Humalatarhan pieni puutarha

  Aivan ihana, väri on upea ja paketti tuli päivässä perille.

  • Minna – Puutarhurin Maja

   Kiitos Humalatarhan pieni puutarha arvostelustasi. Kiva kuulla että tykkäsit sadeketjusta.

 2. Jonna (varmistettu kirjoittaja)

  Paketti tuli perille todella nopeasti. Sadeketjun kupit olivat vähän isommat mitä kuvista päättelin, joka oli vaan hyvä asia. Näitä on ollut vaikea löytää Suomesta tilattavaksi, joten kiitos vielä, että näitä on otettu valikoimaan!

 3. Paivio (varmistettu kirjoittaja)

  Tilasin kuparin värisen ketjun ja laatu oli parempi kuin mitä uskalsin toivoa. Todella nopea toimitus.

 4. olli Koivumäki (varmistettu kirjoittaja)

  todella hienot ja laadukkaat. en malta odottaa, että pääsen asentamaan.

Arvostele tuote

Kuvan suurin sallittu koko: 1 Mt. Sallitut liitetyypit: kuvatiedosto. Drop files here