Metsän Emännän tarina

Tarinan mukaan 1800-luvun lopulla Tervolassa Tikan perällä eleli omassa metsäpirtissään noidaksi väitetty akka. Tuo Metsän Emännäksi kutsuttu akka keitteli luonnonyrteistä rohtojaan ja hoivasi niillä rohkeita, apua vaivoihinsa hakemaan tulleita kyläläisiä. Metsän Emännän kerrottiin puhuvan metsän ja eläinten kielellä ja sillä tavoin saavan luonnon taikavoimat vangittua rohtoihinsa. Tuon akan jalanjäljissä on valmistettu tämän päivän Metsän Emännän tuotteet, vanhaa aikaa ja luontoa kunnioittaen.

Vanhaa aikaa ja luontoa kunnioittaen

Katja, Metsän Emäntä on perustanut perheensä ja yrityksensä keskelle metsää lappilaiseen Tervolan kuntaan. “Luonto on minulle läsnä jokaisena vuodenaikana. Luonnosta hyödynnetään kaikkea mahdollisuuksien mukaan. Ravintoa, rohtoja sekä hyvää oloa. Tietämystäni luonnon hyötykäytöstä haluan jakaa eteenpäin niin tuotteideni kuin kurssien/työpajojenkin muodossa. Luonto on meille arvokas monellakin tapaa, pidetään yhdessä huolta siitä, että se säilyy, eikä vanhan kansan tieto luonnosta häviä tulevaisuudessakaan.” Katja kertoo.

Käsintehdyt yrttisalvat ja saippuat

Puutarhurin Majan puoti on Metsän Emännän tuotteiden jälleenmyyjä. Verkkokaupastamme löydät mm. suositun monikäyttöisen Metsän Emännän pihkasalvan, rentouttavat jalkakylpysuolat ja uudet ihanan tuoksuiset yrttisaippuat. Kaikki tuotteet on tehty sinulle luonnon tuotteista rakkaudella käsin lapin Tervolassa.

www.metsanemanta.fi

Näytetään kaikki 5 tulosta