Frenchic Original Range kalkkimaali

Frenchic Original on monikäyttöinen, luonnollinen kalkki- ja mineraalimaali puuhuonekaluille. Vesiliukoinen maali on paksua, hyvin peittävää ja riittoisaa, Se on myös myrkytön ja hajuton, joten sitä on mukava käyttää myös sisätiloissa. Kaikkia Frenchic maaleja voi käyttää turvallisin mielin myös lastenhuoneessa ja leluissa, sillä ne on EN71-3 sertifioitu.

Innostu kokeilemaan ja luomaan!

Original kalkkimaali on parhaimmillaan käytettynä mielikuvituksellisesti kerroksittain muiden sävyjen, krakelointiaineen, sabloonojen, värillisten vahojen kanssa sekä decoupage- ja siirtokuvatekniikassa. Frenchic tuotteilla voit luoda upeita kulutettuja ja vintage henkisiä toteutuksia. Kokeile rohkeasti! Sarjasta löytyy monta kaunista, helposti yhdisteltävää väriä, joista voit myös sekoittaa ihan uusia omia värejäsi!

HUOM! Frenchic Original kalkkimaali (kuten kaikki tavalliset kalkkimaalit) tarvitsee suojakäsittelyn. Suojaa lopullinen maalattu pinta vahalla tai Frenchic Finishing Coatilla. Kokeile myös Frenchic Lazy Range maalia, jossa on vaha valmiina.

Käyttö:
Maalattavan pinnan tulee olla puhdas, kuiva ja pölytön. Maalissa on hyvä tarttuvuus ja se toimii useilla pinnoilla ilman pohjustusta. Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi tee aina pohjatyöt huolellisesti!

Poista irtoava tai hilseilevä vanha maali. Pese ja huuhtele maalattava pinta huolellisesti. (Kokeile pesuun Frenchic Sugar Soapia.) Hio kiiltävät ja liukkaat pinnat kevyesti tarttuvuuden parantamiseksi. Poista hiontapöly. Anna kuivaa täysin kuivaksi. Käytä tarvittaessa 2-3 kerrosta Finishing Coatia estämään tummista tai oksaisista puulaaduista valmistettujen huonekalun pohjavärin läpituloa (bleedingiä).

Sekoita maali ennen käyttöä. Maalaa pensselillä tai telalla. Jopa yksi kerros maalia huolellisesti levitettynä voi riittää, mutta toinen kerros saattaa olla tarpeen jos ensimmäinen kerros ei saavuta tarpeeksi korkeaa peittävyysastetta tai jos pinta on erittäin imukykyinen. Maalattu pinta on normaaliolosuhteissa päällemaalattavissa noin 30 minuutin kuluttua. Viimeistele pinta vahalla tai Finishing Coat viimeistelyaineella.

Sopivat pinnat:
Erittäin peittävällä kalustemaalilla voi maalata puisten huonekalujen lisäksi mineraalipohjaisia pintoja kuten betonia, tiiltä ja kipsiä sekä muita kuivia, imukykyisiä ja rasvattomia pintoja, kuten lasikuitutapettia, kipsilevyä ja jopa kangaspintoja!

Puhdistus:
Sulje kansi tiiviisti käytön jälkeen. Pese maalitahrat niiden ollessa vielä kosteita. Pese työkalut heti käytön jälkeen lämpimällä saippuavedellä. Sulje purkin kansi tiiviisti.

Säilytys:
Tuotetta ei pidä säilyttää tai käyttää äärilämpötiloissa, suojaa maali myös pakkaselta.

Riittoisuus:
750ml purkki peittää noin 8 m² per kerros. Peitevahvuus riippuu pinnan kunnosta. Puupinnan epätasaisuus vähentää peitekykyä.

Aineosat:
Vesi, kalkki, marmorijauhe, kaoliinisavi, etyyliasetaatti, selluloosa, titaanidioksidi ja säilöntäaine.

Muuta huomioitavaa:
Pinnat ja pintakäsittelyt ovat erilaisia ja aina ei edes ole tietoa millä vanhat huonekalut on aiemmin maalattu tai käsitelty. Ennen maalaustyön aloittamista suosittelen aina tekemään koemaalauksen pienelle alueelle huomaamattomaan kohtaan.

Original maali on tarkoitettu sisäkäyttöön, jos haluat maalata ulkokäyttöön tulevia kalusteita tai koristeita kokeile Frenchic Al Frescoa! Al Fresco sopii myös sisäkäyttöön kovalle kulutukselle altistuville pinnoille.

Maali ei sovellu käytettäväksi vahatun tai öljytyn pinnan päälle. Mahdollinen vaha täytyy poistaa ennen maalausta. Vahallisen Lazy Range kalkkimaalin päälle voit maalata.

Vinkki 1. Liity englanninkieliseen Frenchic Fan Forum -Facebook ryhmään ja meidän suomalaisten omaan Frenchic Paint Finland -ryhmään, niin näet muiden käyttäjien upeita Frenchic-toteutuksia. Inspiroidu, innostu ja jaa myös omat maalausprojektisi!

Vinkki 2. Original maali sopii hyvän tarttuvuutensa vuoksi hyvin myös pohjamaaliksi maalattaessa vahallisilla kalkkimaaleilla. Käytä keskiharmaata maalia pohjamaalina maalatessasi tummaa pohjaa valkoiseksi. Tällöin saat tasaisemman lopputuloksen pienemmillä valkoisen maalin kerrosmäärillä. Harmaa pohjamaalikerros myös vähentää mahdollista pohjamateriaalin värin läpituloa eli bleedingiä. Tummilla ja oksaisilla puulaaduilla saattaa olla tarpeen käyttää 2-3 kerrosta Finishing Coatia estämään värin läpituloa.

Vinkki 3. Tee kaunis kulutuskäsittely huonekalullesi. Levitä kahta eri väristä Frenchic maalia päällekkäin Anna kuivua vähintään 30 minuuttia ennen toista kerrosta. Hankaa pintaa vähän kerrallaan kostealla pyyhkeellä tai hiomapaperilla, kunnes alempi maalikerros tulee näkyviin luoden kulutetun efektin. Tee kulutuksia kohtiin, joista huonekalu kuluisi luonnollisesti käytössä (reunat, tuolin selkämys, kaapin / laatikon lukon ympärys jne.)

Frenchic kuvat: Frenchic ja Pappilan Sunday Shop

Näytetään 1–12 / 40 tuloksesta