Lazy Range kalkkimaali jossa on vaha mukana!

Frenchic Lazy Range kalkkimaalissa on vaha valmiina! Sitä ei tarvitse erikseen suojata, kuten perinteisiä kalkkimaaleja. Maali on vesipohjainen ja lähes hajuton. Helppokäyttöinen kalkkimaali toimii lähes jokaisella pinnalla, myös ilman pohjamaalia. Maali levittyy kauniisti ja valmiista pinnasta tulee hyvin kulutusta kestävä. Frenchic maaleja voi käyttää turvallisin mielin myös lastenhuoneessa ja leluissa, sillä ne on EN71-3 sertifioitu (leluturvallisuus standardi).

Huonekalujen uudet kauniit vaatteet!

Anna vanhoille huonekaluille uusi elämä! Lazy Range sarjasta löytyy monta kaunista, helposti yhdisteltävää väriä, joista voit myös sekoittaa ihan uusia omia värejäsi. Lazy Range maali on mattapintainen ja voit halutessasi kiillottaa sen puhtaalla väriäpäästämättömällä kankaalla. Kokeile viimeistelyyn ja korostukseen myös Frenchic metallivärijauheita.

Käyttö:
Maalattavan pinnan tulee olla puhdas, kuiva ja pölytön. Maalissa on hyvä tarttuvuus ja se toimii useilla pinnoilla ilman pohjustusta. Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi tee aina pohjatyöt huolellisesti!

Poista irtoava tai hilseilevä vanha maali. Pese ja huuhtele maalattava pinta huolellisesti. (Kokeile pesuun Frenchic sokerisaippuaa.) Hio kiiltävät ja liukkaat pinnat kevyesti tarttuvuuden parantamiseksi. Poista hiontapöly. Käytä tarvittaessa 2-3 kerrosta Finishing Coatia estämään tummista tai oksaisista puulaaduista valmistettujen huonekalun pohjavärin läpituloa (bleedingiä).

Sekoita maali ennen käyttöä. Maalaa pensselillä tai telalla. Jopa yksi kerros maalia huolellisesti levitettynä voi riittää, mutta toinen kerros saattaa olla tarpeen jos ensimmäinen kerros ei saavuta tarpeeksi korkeaa peittävyysastetta tai jos pinta on erittäin imukykyinen. Maalattu pinta on kosketuskuiva 1 tunnissa ja normaaliolosuhteissa päällemaalattavissa 1 tunnin kuluttua. Käsittele maalattua pintaa erityisen varovasti seuraavat 48 tuntia. Maali saavuttaa lopullisen lujuutensa 3-4 viikon kuluttua.

Sopivat pinnat:
Erittäin peittävällä kalustemaalilla voi maalata mineraalipohjaisia pintoja kuten betonia, tiiltä ja kipsiä, sekä muita kuivia, imukykyisiä ja rasvattomia pintoja, kuten lasikuitutapettia, puuta, kipsilevyä ja jopa kangaspintoja! Lazy Range on tarkoitettu sisäkäyttöön, jos haluat maalata ulkokäyttöön tulevia kalusteita tai koristeita kokeile Frenchic Al Frescoa!

Puhdistus:
Sulje kansi tiiviisti käytön jälkeen. Pese maalitahrat niiden ollessa vielä kosteita. Pese työkalut heti käytön jälkeen lämpimällä saippuavedellä. Sulje purkin kansi tiiviisti.

Säilytys:
Tuotetta ei pidä säilyttää tai käyttää äärilämpötiloissa, suojaa maalia myös pakkaselta.

Peittävyys:
750ml purkki peittää noin 7.5m² per kerros. Peitevahvuus riippuu pinnan kunnosta. Puupinnan epätasaisuus vähentää peitekykyä.

Ainesosat:
Kalkki, savi, titaanidioksidi, hartsi, talkki, säilöntäaine, vaha

Muuta huomioitavaa:
Maali ei sovellu käytettäväksi vahatun tai öljytyn pinnan päälle. Mahdollinen vaha täytyy poistaa ennen maalausta. Vahallisen Lazy Range kalkkimaalin päälle voi maalata.

Pinnat ja pintakäsittelyt ovat erilaisia ja aina ei edes ole tietoa millä vanhat huonekalut on aiemmin maalattu tai käsitelty. Ennen maalaustyön aloittamista suosittelen aina tekemään koemaalauksen pienelle alueelle huomaamattomaan kohtaan.

Vinkki 1. Liity englanninkieliseen Frenchic Fan Forum -Facebook ryhmään ja meidän suomalaisten omaan Frenchic Paint Finland -ryhmään, niin näet muiden käyttäjien upeita Frenchic-toteutuksia. Inspiroidu, innostu ja jaa myös omat maalausprojektisi!

Vinkki 2. Maalaa huonekalujesi helat uuteen väriin sopivaksi Frencic Frensheen metallivärijauheesta tehdyllä maalilla. Sekoita metallivärijauhetta Finishing Coat viimeistelypinnoitteeseen. Sekoitus on helppo tehdä esimerkiksi kertakäyttömukissa. Annostele astian pohjalle pieni tilkka Finishing Coatia. Lisää Frensheen metallivärijauhetta vähän kerrallaan muodostaaksesi metallimaalin. Mitä enemmän jauhetta sen peittävämpi ja hohtavampi maali.

Vinkki 3. Tee huonekaluusi elävä pinta käyttämällä maalauksessa kahta toisiinsa sointuvaa sävyä. Maalaa ensin huonekalu pohjavärillä. Maalaa sitten toisella sävyllä haluamasi kohdat, esimerkiksi oven tai laatikon reunat kehysmäisesti. Suihkuta vettä suihkepullosta maalin päälle sen ollessa vielä kostea. Häivytä maalin raja sutimalla liukuväripensselillä. Kuivaa pensseliä välillä talouspaperiin. Suihkauta vettä aina tarvittaessa lisää ja lisää myös maalia halutessasi.
Frenchic kuvat: Frenchic ja Pappilan Sunday Shop

Näytetään 1–12 / 35 tuloksesta