Tulokset “Uuden puutarhaverkkosivuston sisältö” -kyselystä

Järjestimme kesäkuussa kyselyn Puutarhurin Maja puutarhasivuston sisällöstä. Kyselyä markkinoitiin Tampereen siirtolapuutarhojen ilmoitustauluilla, Facebookissa ja Puutarhurin Majan blogissa. Kyselyyn saatiin ilahduttavan paljon vastauksia, vaikka Puutarhurin Maja on vasta pikkuinen taimi ja siten vielä tuntematon puutarhaihmisille.

Vastauksia tuli kaikista ikäryhmistä. Kuten arvata saattaa, valtaosa vastaajista kertoi olevansa erittäin kiinnostuneita puutarhanhoidosta ja lähes kaikkien mielestä oli tarvetta uudelle puutarhasivustolle. Eniten vastaajia kiinnostivat:

  1. Puutarha-aiheisten ja tee-itse-juttujen lukeminen
  2. Lähellä olevista puutarhatapahtumista, -tarjouksista ja muista puutarhureista kuuleminen
  3. Tiedon löytäminen puutarha-alan yrityksistä, tuotteista ja palveluista
  4. Blogikirjoituksien lukeminen

Vastausten mukaan puutarhatuotteita ei ole vielä yleisesti totuttu ostamaan verkkokaupoista. Moni vastaaja ei ollut käyttänyt mitään verkkokauppoja kuluneen vuoden aikana. Kiinnostusta hieman erikoisempiin puutarhatuotteisiin kuitenkin oli, hyvänä esimerkkinä kukkiensidontatarvikkeet. Tuotteista eniten kiinnostivat:

  1. Puutarhan ja parvekkeen sisustustuotteet
  2. Siemenet
  3. Taimien ja yrttien kasvatus
  4. Lannoitteet ja tuholaistorjunta

Tuholais- ja rikkaruohojentorjunta ja torjunta-aineiden turvallisuus nousi esille useammassakin vapaakenttä-vastauksessa.

Mainoksiin suhtauduttiin pääsääntöisesti myönteisesti. Lähes kaikkien vastaajien mukaan sivustolla saa olla puutarha-aiheisia mainoksia ja suurimman osan mielestä myös muita valikoituja mainoksia. Puutarhurin Maja sivustolle on tarkoitus valita mainostajia, jotka oikeasti kiinnostavat käyttäjiä. Voimme luvata, että sivustolla ei tulla näkemään yhtään pikavippi ja kasinomainosta. 🙂

Vastauksina toiveisiinne sivustolle on tulossa ainakin tee-itse palsta, puutarhablogihakemisto ja puutarhurin hakemisto, josta voit etsiä sinua kiinnostavia puutarhatuotteita ja yrityksiä. Tulevaisuudessa Puutarhurin Majan käyttäjä saattaa saada kohdistettua tietoa juuri häntä lähellä olevista puutarhatapahtumista, palveluista, ja yrityksistä!

Kiitos vielä kaikille vastanneille! Ja kiitos ihanista kannustavista viesteistänne. Teistä oli suuri apu! Toivottavasti voimme jatkaa Puutarhurin Majan kehittämistä yhdessä. Tavoitteemme on, että käyttäjät voivat aidosti vaikuttaa sivuston sisältöön. Olkaahan kuulolla. Tulemme järjestämään pienempiäkin äänestyksiä ja kyselyitä.

Jos et ehtinyt vastata kyselyyn voit kirjoittaa ideoistasi ja ajatuksistasi meille myös sähköpostitse info(at)puutarhurinmaja.fi tai palautelomakkeen kautta. Kaikki yhteydenotot ovat tervetulleita!