-80%

Yrttien kasvatuslaatikko, persilja

Valitettavasti tämä tuote ei ole enää valikoimassamme, mutta meiltä löytyy paljon muuta ihanaa. Kurkkaa kaupan etusivulle!

Omien yrttien ja keittiömausteiden kasvatus on hauskaa puuhaa! Yrtit tuovat keittiöön ihanaa tuoksua ja raikasta tunnelmaa. Kasvatus onnistuu vaikka kerrostalon ikkunalla. Mukana kuvalliset ohjeet!

Hyvännäköinen ja kätevä viljelylaatikko ympärivuotiseen käyttöön. Mukana persiljaa kolmessa annospussissa (kolme kylvöä). Pohja ja kasvatusalusta kestävät konepesun. Leikkaa ensimmäisen lehtiparin yläpuolelta, niin kasvi tuottaa uusia lehtiä. Viljelylaatikkoa voi käyttää myös muiden yrttien ja microleafien kasvatukseen.

Paketin lisäksi tarvitset kasvatukseen multaa. Tavallinen kukkamulta sopii tarkoitukseen hyvin.

Näin onnistut persiljan kasvattamisessa:

  1. Täytä viljelylaatikko kukkamullalla. Jätä mullan pinta noin 1 cm vajaaksi laatikon reunasta. Aseta viljelylaatikko pohjakaukaloon. Kastele, kunnes multa on kauttaaltaan tasaisen kostea.
  2. Sirottele yhden annospussin siemenet tasaisesti mullan pinnalle. Painele siemenet kunnolla mullan pintaan ja peitä ohuella multakerroksella.
  3. Aseta kansi paikalleen ja avaa ilmastointiaukot. Sijoita yrttilaatikko lämpimään ja valoisaan paikkaan. Mielellään ikkunalle, mutta ei suoraan auringonpaahteeseen. Yrtit pitävät valosta, joten lisävalo on talvella eduksi
  4. Parhaiten tarkoitukseen sopii kasvilamppu, esimerkiksi Airamin LED kasvilamppu.
  5. Suihkuttele kylvöstä joka toinen päivä. Poista kansi kun persiljan versot ovat 2-3 cm korkuisia. Suihkuttele versoja vielä muutaman päivän ajan ja jatka sitten kastelua kastelukannulla.
  6. Persilja on valmista korjattavaksi 5-7 viikon kuluttua kylvöstä. Leikkaa persiljan varret saksilla ja jätä jäljelle 2-3 cm vartta, niin saat samasta varresta uutta satoa! Leikkaa joko puolet laatikosta tai sieltä täältä. Suihkuttele yrttejä muutaman kerran sadon korjaamisen jälkeen ja jatka kastelua kannulla. Kasteluveteen on ensimmäisen sadon korjaamisen jälkeen hyvä lisätä nestemäistä lannoitetta, jotta persilja jaksaa tuottaa uutta satoa. Persiljasta voit saada jopa kolme satoa yhdellä kylvöllä.

Varasto loppu

Koko: 21 x 17 x 12 cm
Materiaali: kansi polystyreeni, pohja ja kasvatusalusta polypropeeni
Hoito: Pohja ja kasvatusalusta kestävät konepesun, max 40°C, ei lähellä astianpesukoneen lämmitysvastusta. Kansi käsinpesu.
Valmistaja: Nelson Garden