Tervetuloa Puutarhurin Majalle!

Mikä tekee sinut onnelliseksi? Minä olen onnellisimmillani puutarhassa: työn touhussa hiki otsalla ja kynnenaluset mullasta mustina, kiertämassä puutarhaa toisen innostuneen puutarhurin ja höyryävän kahvikupin kanssa uusia projekteja suunnitellen tai puun varjossa lepäämässä ja katselemassa puutarhan eläinten ja hyönteisten touhuja.

linnunpönttö kivijalkakivien päällä

Tämän blogin kirjoittaja olen minä Minna, noin nelikymppinen Tampereella asuva puutarhaharrastaja. Perheeseeni kuuluu mieheni lisäksi kaksi touhukasta kissaa. Meillä on pieni siirtolapuutarhamökki, puutarhurin maja, Nekalan siirtolapuutarhassa. Tykkään yksinkertaisista asioista: muhevasta mullasta löytyneestä kastemadosta, lukuhetkestä juuri tutuksi tulleen kaupungin puistossa, kissojen hölmöjen leikkien seuraamisesta, hyvästä ruoasta ja punaviinistä ja siitä tunteesta kun on hyvällä tavalla aivan poikki liikuntasuorituksen jälkeen.

viljelylava lavakauluksista

Rakastan puutarhanhoitoa ja kaikkea siihen liittyvää. Puutarhan hoidosta innostuin vuonna 2005 saatuani ensimmäisen oman pihani. Ja se olikin sitten menoa! Lähes kaikki vapaa-aika kului puutarhassa. Google street view kameraankin meinasin tallentua pyllistelemässä kukkapenkissä. Onneksi karttakuvien ilmestyttyä selvisi, että auto oli kuvannut vasta tulomatkallaan käännyttyään kotikatumme päässä, ja olin jo ehtinyt poistua kuvattavalta alueelta ja kuvaan tallentuivat vain rikkaruohoja täynnä olevat kottikärryt.

Olen aina muistanut kuvata huonosti puutarhaani. Harmittaa, että edellisen puutarhani eri vaiheista on todella vähän valokuvia. Onneksi on sentään se Google street view kuva :). Uppoudun yleensä puutarhaprojekteihini niin täydellisesti, että joudun harmittelemaan jälkikäteen, kun en taaskaan muistanut ottaa ennen -kuvia saati kuvia projektin eri vaiheista. Toivon, että tätä blogia kirjoittamalla saan tallennettua puutarhani muuttumista ja puutarhaprojektejani teidän ja omaksi ilokseni. Toivon löytäväni blogini ja Puutarhurin Maja -sivuston kautta samanhenkisiä puutarhaharrastajia, joiden kanssa voin vaihtaa kuulumisia, tietoa ja ideoita sekä viettää mukavaa aikaa.

kruunuvuokko ja vaalenapunainen miekkalilja

ruskea siirtolapuutarhamökki

Puutarhurin Maja –blogissa pääset seuraamaan yksinkertaista ja leppoisaa puutarhaelämää puutarhurin majalla siirtolapuutarhassa, kaupunkikodin parvekkeella ja muissa mielenkiintoisissa puutarhakohteissa.

Tervetuloa mukaan!

Kommenttisi piristävät päivääni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kuvan suurin sallittu koko: 1 Mt. Sallitut liitetyypit: kuvatiedosto. Drop files here